Assen
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
131 Dagen geleden
DICTU

Solution Architect Infrastructuur

Goede kennis van Technische Infrastructuur, bijvoorbeeld met Public/Private Cloud, Applicatie Centrisch werken, Netwerk, Storage, Containeromgevingen maar ook goede kennis van kantoorinfrastructuur

Opdrachtomschrijving

Voor deze opdracht ben ik op zoek naar een Solution Architect Infrastructuur die zowel de agile teams zowel binnen als buiten onze divisie Infrastructuur gaat ondersteunen. Belangrijk hierbij is goede technische kennis van zowel het kantoorlandschap, cloud en datacenter netwerkomgevingen (en natuurlijk de connectiviteit daartussen). Je bent gewend om te werken onder architectuur, liefst in een agile enterprise omgeving – ervaring binnen de overheid is een pre. Je realiseert oplossingen op basis van (niet)functionele vereisten en je houdt hierbij rekening met de toekomstige beheersbaarheid en het verminderen van de complexiteit door zoveel mogelijk gebruik te maken van standaard bouwblokken en diensten die onze divisie levert. Je volgt hierbij ons agile architectuurproces dat gebaseerd is op TOGAF. Je kan je weg vinden op het spanningsvlak tussen vereisten en mogelijkheden, je bent communicatief sterk, veerkrachtig en bent gewend om te werken met meerdere stakeholders zoals technisch specialisten, projectorganisatie en management en de afnemer. Je hebt behalve uitstekende kennis van Technische Architectuur ook kennis van Bedrijfs- en Procesarchitectuur. Je legt je oplossingen vast in architectuurstukken en houdt daarbij rekening met niet alleen Rijksbrede standaarden zoals NORA, EAR en BIO maar ook met de relevante EZK/DICTU kaders en richtlijnen, Referentiearchitecturen, Informatiebeveiliging en natuurlijk ook het AVG.

Achtergrond opdracht

Als Solution Architect Infrastructuur maak je deel uit van het team OPSA (Orchestratie, Projectleiders en Solution Architecten). Dit team is onderdeel van de divisie Infrastructuur binnen de directie Operatie van de DICTU organisatie. Deze divisie levert, beheert en ontwikkelt infrastructuurdiensten voor zijn afnemers verspreid over een hondertal locaties van de ministeries van LNV en EZK. De diensten die DICTU levert aan haar klanten kunnen gemaakt en beheerd worden door de organisatie zelf, extern of een combinatie hiervan. DICTU ontzorgt hierdoor haar afnemers en neemt de regie rol als service integrator. Onze belangrijkste klanten zijn de diensten die vallen onder de ministeries van EZK en LNV. Voorbeelden hiervan zijn NVWA, AT en het RVO.

Functie eisen

  • Je bent TOGAF gecertificeerd of bereid deze te halenĀ 
  • Je bent Archimate gecertificeerd of bereid deze te halen
  • Je bent SAFe for Architects gecertificeerd of bereid deze te halenĀ 
  • Je hebt minimaal HBO kennis- en ervaringsniveauĀ 
  • Je hebt kennis en ervaring met agile architectuur
  • Werkervaring met het werken in een agile omgeving (kenwoorden bijvoorbeeld: Scrum, SAFe, Kanban, DevOps (3 jaar)
  • Ruime ervaring met het opstellen van Global/High Level Designs, bij voorkeur in een agile architectuuromgeving (4 jaar)
  • Kennis en ervaring met het werken met- en ontwikkelen van infrastructuur bouwblokken (3 jaar)
  • Goede kennis van Technische Infrastructuur, bijvoorbeeld met Public/Private Cloud, Applicatie Centrisch werken, Netwerk, Storage, Containeromgevingen maar ook goede kennis van kantoorinfrastructuur (5 jaar)
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.