Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 2 januari
Verlopen
226 Dagen geleden
DICTU

Solution architect

Container en API management architectuur

Opdrachtomschrijving

DICTU – Vertrouwelijke Informatie (VI) is op zoek naar een Technisch Infrastructuur Architect. Je kent de klantbehoefte en vertaalt dat naar technische oplossingen die passen in een vertrouwelijke omgeving. De focus van DICTU VI ligt op het faciliteren van een stabiele en veilige ICT- infrastructuur voor diensten waarmee gevoelige informatie rondom Identiteiten en Reisdocumenten opgeslagen en ontsloten wordt. Daarnaast zorgen en beheren we een stabiele en veilige ICT-infrastructuur.

Wat ga je doen?

Als Technisch Infrastructuur Architect richt je je op de (door)ontwikkeling en optimalisatie van de ICT-infrastructuur van onze diensten. Wij werken voornamelijk voor Ă©Ă©n specifieke klant. De architectuurontwerpen stem je af met de klant en collega architecten. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met verschillende beheerteams. Waarbij het ontwerp van de technische infrastructuur zal resulteren in detailinvulling door de beheerteams. Je vertaalt de product architecturen naar werkpakketten voor de betrokken beheerteams. Er wordt gestreefd naar standaardisatie, zodat er bouwblokken ontstaan die voldoen aan de architectuur principes. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de management en informatiebeveiliging. Belangrijke competenties binnen de opdracht zijn o.a. visuele vaardigheden, technische infrastructuur kennis, informatiebeveiliging, communicatie, ruimtelijk inzicht, klantgericht, overtuigingskracht, omgaan met delicate en politiek gevoelige situaties en je beheerst Nederlands in taal en geschrift.

Achtergrond opdracht

Het DICTU beheerteam Vertrouwelijke Informatie (VI) doet het infrastructuurbeheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan. Zoals de bevolkingsadministratie en de paspoorten en ID-bewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen. Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date beschikbaar stellen van deze gegevens. Maar ook de insteek van dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens. Waarbij het gebruik van de nieuwste ICT-standaardaarden noodzakelijk zijn voor het invullen van deze ambitie. De continuĂŻteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de infrastructuur t.b.v. applicaties hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

Functie eisen

 • TOGAF >=9 Practitioner gecertificeerd 
 • Archimate >=3 Practitioner gecertificeerd
 • Technische architectuur 5 jaar
 • Security Management  3 jaar
 • Agile/DevOps architectuur 2 jaar
 • Container en API management architectuur 2 jaar

Competenties

 • Je hebt ervaring met Agile en Devops architectuur.
 • Je hebt ervaring met Netwerk, Linux en Windows architectuur.
 • Je werkt volgens het Security en Privacy by design principe.
 • Je kunt goed abstract en conceptueel denken. Je hebt een klantgerichte en pragmatische houding.
 • Je kunt goed adviseren en communiceren.
 • Je houdt van samenwerken en bent collegiaal. 
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.