De Bilt
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
231 Dagen geleden
KNMI

Software engineer

Wij zoeken voor onze Opdrachtgever een Software engineer met focus Kotlin, Java, JavaScript, TypeScript, F#, PHP

Opdrachtomschrijving

het European Meteorological Aircraft Derived Data Center (EMADDC) project van het KNMI leidt meteorologische gegevens af van vliegtuiggegevens. Hiervoor heeft het KNMI zijn eigen data inwinning en processing ontwikkeld en inmiddels in pre-operationele fase gebracht. Voor de volgende fase dient het systeem op operationeel niveau gebracht te worden; o.a. hosting op AWS en laatste kwaliteitslag op de ontwikkelde software. Om ons hierin te ondersteunen zoeken we extra personele capaciteit middels inhuur.

Achtergrond opdracht

Het KNMI is dé autoriteit en dé organisatie in Nederland voor data over weer, atmosfeer, klimaat en seismologie. Het KNMI is een laagdrempelig knooppunt voor geofysische informatie over Nederland en de wereld. Dit betreft niet alleen de internationaal gedeelde meteogegevens, maar ook modellen, satellietdata en de daarop gebaseerde adviesdiensten en inzichten.

Functie eisen:

  • Master opleiding in Informatica
  • >5 jaar ervaring in de programeertalen Kotlin, Java, JavaScript, TypeScript, F#, PHP
  • >5 jaar ervaring in databases SQL Server, MySQL, PostgreSQL
  • >5 ervaring in Kubernetes, Docker en cloud technologie
  • >5 jaar ervaring in Git, GitLab en GitLab CI/CD
  • >3 jaar Lead developer ervaring
  • Wij zoeken iemand die communicatief is, een team-speler. Iemand die businesswensen kan vertalen naar oplossingen. Je hebt kennis en ervaring met agile omgevingen/projecten. Je weet de applicatiewensen goed te vertalen naar praktische oplossingen. Je weet hoe je in een team kan samenwerken en gaat voor het team resultaat. Je kunt zowel in het Nederlands als Engels samenwerken; in beide talen kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken. Je stemt regelmatig af met je collega’s en zorgt voor een optimale samenwerking met je omgeving. Je houding is proactief en vasthoudend.