Zwolle
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 30 oktober
Verlopen
245 Dagen geleden
DICTU

OCP Engineer

Op zoek naar een OCP Engineer met ervaring met Openstack. F5, CI/CD, Ansible en Kubernetes

Opdrachtomschrijving

Binnen het programma RijksZaak van de DICTU zijn we op zoek naar uitbreiding van ons dev-ops team dat het RijksZaak platform realiseert en onderhoud. Dit platform levert omgevingen voor onze klant teams waarop deze teams eenvoudig met tools als Pega, Alfresco en andere ondersteunende applicaties voor hun eind gebruikers weet te realiseren. Daarnaast ben je onderdeel van een team dat ook nieuwe omgevingen helpt in te richting voor klanten op het platform.

Je core aandacht's gebied is rondom Netwerk, firewalls e.d. Maar je bent ook bereid om ervaring op te doen op het gebied van OpenShift, Containers, Databases (Postgres), Pega en Alfresco en te helpen om het RijksZaak platform door te ontwikkelen. Binnen onze DevOps aanpak is ook het monitoren, bewaken van onze infrastructuur en alle klant omgevingen van wezenlijk belang. Hiervoor maken we onder andere gebruik van bekende tools op dit gebied als Prometheus, Grafana en Elasticsearch. Ook neem je de rol van 'beheerder van de week' op je om klantvragen op te vangen en verdelen in het team.

Ons team werkt veel vanuit huis en ontmoet elkaar regelmatig in de regio Zwolle.

Achtergrond opdracht

Het RijksZaak platform is gerealiseerd op een private cloud van de overheid en maakt gebruikt OpenStack, F5 Firewalls, pfSense, Openshift en vele andere componenten. We zijn op zoek naar een enthousiaste engineer die ons met name kan helpen op het vlak van netwerk inrichting, onderhoud aan de firewalls, virusscanners, die met klant teams kan samenwerken in het doen van de juiste aanvragen voor certificaten, het opzetten van koppelvlakken naar externe systemen, etc.

Functie eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau (informatica)
 • Toepassen van netwerkstructuren i.c.m. Openstack en F5 (in ieder geval kennis van en ervaring met firewall loadbalancing concepten)
 • PF Sense en/of F5 en Openstack kennis en hands-on ervaring
 • Kennis van de toepassing CI/CD, Ansible, Kubernetes
 • Ervaring met Linux/Openshift (2 jaar)
 • Ervaring met scripting in bijv: Ansible (2 jaar)

Wensen

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in beheer en onderhoud van complexe ICT omgeving(en)
 • Kennis en ervaring van/met de opzet en invoering van cloud concepten
 • Aantoonbare kennis van en beheerervaring met OpenShift, Linux, Java, Ansible scripting, Firewalls en Postgres is een pré
 • Ervaring met werken in DevOps teams in Scrum en Kanban
 • Aantoonbare kennis van CI/CD, Docker, ELASTIC SEARCH en GIT en windows server beheer is een pré

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.