Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 4 december
Verlopen
211 Dagen geleden
DICTU

Cryptografische specialist

Op zoek naar een Cryptografische Specialist C/CISO, CCSP, CCSK, CSPM, CISSP, CISM, ISP

Opdrachtomschrijving

De cryptografisch specialist bij DICTU speelt een cruciale rol in het waarborgen van de inzet van versleutelingstechnieken en -processen. De werkzaamheden betreffen het opstellen, uitdragen en handhaven van cryptografisch beveiligingsbeleid en -kaders + het beheer van de cryptomiddelen geleverd aan en in gebruik binnen de Ministeries van EZK en LNV + een leidende rol in het sleutelbeheerproces + Een autoriserende rol rondom certificaatuitgifte + vertegenwoordigen van DICTU in (rijksbrede) samenwerkingsverbanden waar het versleutelingstechnieken betreft.

Achtergrond opdracht

DICTU, ICT-dienstverlener binnen het concern van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. Jouw bijdragen en expertise op het gebied van Cryptografie zal een directe impact hebben op de bescherming van gevoelige informatie, het bevorderen van digitale veiligheid en daarmee op het leven van miljoenen Nederlanders. Als cryptospecialist ben je onderdeel van de IB-organisatie binnen DICTU en werk je samen met collega cryptobeheerders, security officers en andere specialisten op het vlak van informatiebeveiliging. Een veiligheidsonderzoek kan onderdeel van het selectieproces zijn.

Functie eisen

  • Je beschikt over twee of meer van de volgende (of vergelijkbare) certificeringen: C/CISO, CCSP, CCSK, CSPM, CISSP, CISM, ISP
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met verschillende vormen van cryptografie
  • Minimaal 4 jaar werkervaring m.b.t. cryptografisch sleutelbeheer, PKI en certificaten

Functie wensen

  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en standaarden
  • Kennis van eHerkenning
  • Ervaring met het opzetten en beheren van een Public Key Infrastructure
  • Ervaring met het PKI-overheid stelsel
  • Ervaring met crypto-boxen
  • Ervaring met het inrichten van TLS
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.