Den Haag
Senior
24 uur per week
Startdatum op 1 januari
Verlopen
19 Dagen geleden
COA

Solution architect RPA

Op zoek naar een Solution Architect RPA!

Opdrachtomschrijving:

Als solution architect weet jij hoe belangrijk het is om een beheersbare en betrouwbare ICT-omgeving te hebben. Juist ook als de organisatie volop in beweging is en snel oplossingen nodig heeft. Je stelt je actief op binnen de organisatie waar het vraagstukken die in het RPA project spelen betreft.

Als solution architect kom je te werken voor het project RPA. Je bewaakt dat de gekozen en gewenste oplossingen passen binnen opgestelde architectuurkaders zoals beschreven in blauwdrukken van verschillende domeinen.

De Directie Bedrijfsvoering is een project gestart om begin 2024 robotgestuurde procesautomatisering (RPA) als generieke dienst binnen het COA te kunnen aanbieden. RPA kan repetitieve, handmatige werkzaamheden overnemen die veel tijd kosten van onze medewerkers. De werkdruk bij COA is hoog en de groeiopgaaf die voor ons ligt, vraagt om oplossingen die niet alleen tijd en geld opleveren, maar ook kijkt naar de werktevredenheid van onze medewerkers. Het project heeft het RPA-proces uitgewerkt (aanvraag, keuze, realisatie en beheer van een robot) en de voorbereiding is gestart met de implementatie van een RPA-team bij de afdeling ICT. Het project is ook al gestart met de ontwikkeling van enkele robots. Deze zijn gemaakt met de software UiPath en draaien op de ontwikkelomgeving in afwachting van het PSA en HLD.

Eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding en relevante werkervaring
  • Je bent als professional gewend om als solution architect architectuur te bedrijven in een projectmatig verband
  • Kennis en ervaring m.b.t. TOGAF en NORA
  • Je hebt ervaring met en gevoel voor IT beheerprocessen
Bedrijfsinformatie:
COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en begeleiden hen naar een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Men werkt daarbij nauw samen met de andere organisaties binnen de vreemdelingenketen zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Alle partners hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden.

Zelfstandig bestuursorgaan
Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en voert de taken uit die zijn vastgelegd in de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Wet COA). De organisatie legt verantwoording af aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.