Utrecht
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 4 december
Verlopen
198 Dagen geleden
Belastingdienst

Data Engineer

Programmeerkennis in SAS(EG), SQL, Teradata en Excel (VB)

Opdrachtomschrijving

Je werkt in een scrumteam aan de ontwikkeling van nieuwe modellen en dashboards. Daarnaast zijn ook producten in beheer waar ontwikkelwensen zijn. Je werkt samen met datascientists, rapportage analisten en business analisten. Aan jou om specifieke kennis en ervaring mee te brengen en deze over te dragen aan je collega's zodat de kennis geborgd blijft als je vertrekt. Binnen de afdeling hebben we van doen met migratiewerkzaamheden. Met dit doel krijg je de opdracht mee om producten om te bouwen, zodat ze aan de vereisten van de nieuwe omgevingen voldoen.

Achtergrond opdracht

Het dienstonderdeel CD DF&A is in ontwikkeling en daarin speel jij een belangrijke rol. Met jouw kritische blik, uitgesproken persoonlijkheid en technische inzichten help je onze afdeling verder vooruit. Dankzij de bigdataplatforms en systemen van de Belastingdienst kunnen we burgers en bedrijven supersnelle service leveren. In totaal beschikt de Belastingdienst nu over ongeveer 100 systemen die het werk efficienter maken. Deze worden ontwikkeld en beheerd bij DF&A, het dienstonderdeel waar jij werkt. We bouwen producten zoals dashboards en signaalmodellen om de andere onderdelen binnen de Belastingdienst te ondersteunen.

Functie eisen

  • HBO diploma met beta opleiding met een kwantitatief component 
  • Aantoonbare affiniteit met data, data analyse, data opwerking en architectuur (3 jaar)
  • Programmeerkennis in SAS(EG), SQL, Teradata en Excel (VB) (3 jaar)
  • Hybride werken is mogelijk. Minimaal 1 dag per week een teamdag op kantoor.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.