Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 4 december
Verlopen
218 Dagen geleden
DICTU

Senior Netwerkspecialist

Op zoek naar een Senior Netwerkspecialist met kennis en ervaring van Fortinet, F5, GIT, Zabbix, Kibana en Ansible

Opdrachtomschrijving

Voor de divisie Vertrouwelijke Informatie zijn we op zoek naar een senior netwerkspecialist voor het beheer en doorontwikkeling van een nieuwe cloud infrastructuur. De omgeving is volledig geautomatiseerd en gevirtualiseerd. Kennis en ervaring daarmee is dus een vereiste. Als beheerder ben jij verantwoordelijk voor de werking van de F5 Big IP en Fortigate firewalls.

Naast het dagelijkse beheer zoals monitoring, het uitvoeren van periodieke controles, het oplossen van incidenten, het ondersteunen van eindgebruikers en het installeren van patches en upgrades, wordt er ook van jou gevraagd dat je mee kan denken over wijzigingen aan ons netwerk-landschap en deze ook zelf kunt uitvoeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld wijzigingen aan firewalls, loadbalancers, rapporteren en het automatiseren van taken. Er wordt van je verwacht dat je met voorstellen voor verbeteringen komt en dat je dat helder en duidelijk op papier kunt vastleggen. Het is vanzelfsprekend dat je in staat bent met gebruikers te communiceren over ICT-gerelateerde zaken. Heel belangrijk bij dit alles is de veiligheid van de gegevens en de beschikbaarheid van de systemen

Achtergrond opracht

Voor een afdeling van DICTU zijn wij op zoek naar multi talenten. Een ware duizendpoot die uitdagingen niet uit de weg gaat en wil investeren in innovatie en ontwikkeling om in deze wereld bij te blijven. De afdeling doet het technisch beheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan, de bevolkingsadministratie en de paspoorten en ID-bewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen.

Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date gegevens beschikbaar stellen van deze gegevens en de dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens zijn de nieuwste ICT standaardaarden noodzakelijk voor het invullen van deze ambitie. Denk hierbij aan hybride cloud oplossingen, container technologie, API management, multifactor authentication (MFA) oplossingen en dit alles binnen een Zero Trust Architecture (ZTA). Allemaal zaken die heel belangrijk zijn om Nederland draaiende te houden. De continuïteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

Functie eisen

  • Minimaal 6 jaar ervaring met netwerkbeheer
  • 4 jaar kennis en ervaring met Fortinet van de volgende producten: Fortigate, Fortisandbox, Fortimanager
  • 4 jaar kennis en ervaring met F5 van de volgende modules: LTM,AFM,ASM en APM
  • 2 jaar ervaring met Automation (Ansible)
  • 2 jaar ervaring met Monitoring en logging (Zabbix en Kibana)

Wensen

  • Kennis en ervaring met Openstack
  • Kennis en ervaring met Agile/scrum werken
  • Is bereid om mee te draaien in de stand-by diensten
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.