Assen
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 15 november
Verlopen
255 Dagen geleden
DICTU

Senior devops medewerker

Op zoek naar een Senior Devops Medewerker / Java, Linux, SQL, Spring

Opdrachtomschrijving

Het team waarin je terecht komt houdt zich specifiek bezig met de ontwikkeling van een nieuwe applicatie. De backend van de applicatie zal worden opgebouwd met Spring Java. De frontend zal worden gebouwd in Angular. Daarnaast maak je gebruik van container platform technieken zoals Harbor (voor het beheren en serveren van images) en Rancher (voor het draaien van containers). Als versiebeheer / devops tool wordt gebruik gemaakt van Gitlab. Voor deze opdracht zoeken we een veelzijdige zelfredzame kandidaat (aanpakker) die zichzelf staande weet te houden in een verscheidenheid aan werkzaamheden en database platforms. Je werkt in een Agile team met sprints van 3 weken. Iedere donderdag werken we samen als team op locatie Assen. Daarnaast hebben we eens per 3 weken een sprintwissel op dinsdag in Assen.

Achtergrond opdracht

De huidige Berichtenbox voor bedrijven is verouderd en voldoet niet meer. Daarom heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht gegeven een nieuwe Berichtenbox voor Bedrijven te ontwikkelen. Deze opdracht loopt via RVO aan DICTU. Je werkt in een team Berichtenbox voor Bedrijven bij de Divisie Specifieke Toepassingen binnen het domein Agro Klantinteractie en Telecom.

Functie eisen

  • HBO/Academisch
  • Ervaring met containerplatformen zoals Rancher/Harbor
  • Ervaring met eventmessaging technieken zoals Kafka, Kubernetes
  • Ervaring met Java SE 17 + Spring software ontwikkeling
  • Kennis van containertechnologie
  • Ervaring met Linux command-line
  • Ervaring met SQL

Wensen

Ervaring met: Jira, SSL certificaten, Git, Gitlab, Gitlab pipelines, Sonar, Microservices , Angular, OpenApi, Rest, Eventmessaging kennis van containertechnologie en/of continues integration en – delivery, Html / CSS / Javascript.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.