Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 4 december
Verlopen
217 Dagen geleden
Nationaal Cyber Security Centrum

Senior DevOps Engineer

De kandidaat heeft aantoonbaar verregaande kennis van en werkervaring met Python3

Opdrachtomschrijving

Als senior DevOps engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal business applicaties en technische voorzieningen van het NCSC. Het gaat hierbij specifiek om applicaties en voorzieningen op het gebied van incident- en vulnerability management en malware analyse. Het belang van deze applicaties is groot, enkele hiervan zijn namelijk onderdeel van onze kernapplicaties. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de applicaties op een goede manier geïmplementeerd en geïntegreerd worden en blijven in ons IT-landschap. Deels zijn dit COTS applicaties, maar we hebben ook zelfbouw en open source voorzieningen. Omdat het landschap steeds verandert en de applicaties en voorzieningen zelf ook continu vernieuwen, is dit een blijvende uitdaging. Onderdeel van je takenpakket is dat je meewerkt/-schrijft aan low level designs voor de applicaties/voorzieningen waar je verantwoordelijk voor bent, dit in afstemming met de collega’s van architectuur. De volgende taken en verantwoordelijkheden worden onderkend:

 • Senior DevOps Engineer (technisch applicatiebeheer, applicatie development)
 • Verantwoordelijk voor het beheren van de core-business applicatie die bij het NCSC in gebruik zijn.

Achtergrond opdracht

Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap. Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Een van deze teams is SOB (Systeem ontwikkeling en beheer) die o.a. op middleware en applicatie niveau er voor zorgt dat systemen up-to-date zijn en wijzingen worden ontwikkeld en op een gecontroleerde manier worden geïmplementeerd. Het SOB team is op dit moment daarom op zoek naar nieuwe collega’s die ons hierbij kunnen gaan helpen. DevOps engineers die deel uitmaken van dit team zijn technisch breed ontwikkeld, hebben veel hands-on ervaring met verschillende besturingssystemen en middleware producten, zoals databases en webservers. Naast een stevige technische bagage vragen we ook een DevOps mentaliteit en het kunnen bijdragen aan het inrichten en vorm geven van het SOB team. 

Functie eisen

 • De kandidaat heeft minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring met applicatie integratie.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar beheer-ervaring met zowel Linux als Windows systemen in de afgelopen 10 jaar.
  • Het zwaartepunt ligt momenteel 70% bij Linux en 30% bij Windows. 
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring als technisch applicatiebeheerder of DevOps Engineer in de afgelopen 5 jaar.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar verregaande kennis van en werkervaring met Python3, inclusief het bouwen van webservices.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring met de programmeertaal C#.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met MS SQL Server, Postgres en MySQL
 • Kandidaat is bereid om 24×7 ondersteuning te bieden gedurende de loop van de overeenkomst