Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 november
Verlopen
218 Dagen geleden
Gemeente Den Haag

Cloud devops engineer

Virtual Machines, VNET’s, Azure Virtual Gateways, Expressroutes, Azure Firewalls, Kubernetes

Opdrachtomschrijving

Binnen het Cloud team ben jij als Cloud DevOps Engineer verantwoordelijk voor zowel het beheer als de ontwikkeling van de bouwblokken van de Cloud infrastructuur op de Azure Cloud. Dit omvat een breed scala aan taken, waaronder het werken met Virtual Machines, VNET's, Azure Virtual Gateways, Expressroutes, Azure Firewalls, Kubernetes en alle andere netwerk- en infrastructuur gerelateerde functies die Microsoft aanbiedt op de Azure Cloud.

Als Cloud DevOps Engineer heb jij een sterke interesse in Cloud producten en wil je jezelf verder ontwikkelen via trainingen en "learning on the job". Je deelt graag je opgedane kennis en ervaring met collega's en streeft ernaar om samen met het team de kwaliteit en dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Als ervaren Cloud DevOps Engineer ben je een stuwende kracht binnen het productteam, schep je mede de kaders, lever je input bij technische ontwerpen en ben je een vraagbaak en een inhoudelijke coach voor je collega’s en opereer je zowel op tactisch en op uitvoerend niveau.

Als reviewer kijk jij kritisch naar door ontwikkelaars ingediende programma’s en weet jij ook daar op coachende wijze jouw inhoudelijke en vaktechnische feedback te geven.

Je zult deel uitmaken van een gedreven Agile team waarin DevOps wordt toegepast. Naarmate interne medewerkers in staat zijn om zelfstandig de activiteiten uit te voeren, zal het aantal externe teamleden worden verminderd. Bovendien wordt van jou verwacht dat je deelneemt aan een pool van wachtdienstmedewerkers om ook buiten kantooruren prio-1 verstoringen op te lossen.

Op dit moment vindt er vernieuwing plaats binnen de ICT-infrastructuur van de gemeente Den Haag (GDH), zoals vastgelegd in het Masterplan. Het datacenter levert diverse producten en diensten voor de Cloud. Het Cloud team is verantwoordelijk voor het beheer en de levering van deze producten en ondersteunt de organisatie bij het optimaal benutten van de cloudoplossingen.

Wat vragen wij?

Een Cloud DevOps Engineer die gepassioneerd is over de Cloud en een proactieve en positieve instelling heeft. Je deelt graag je kennis en bent flexibel genoeg om de aanpak aan te passen wanneer dat nodig is. Je bent in staat om complexe problemen op te lossen zonder de essentie uit het oog te verliezen en beschikt over sterke analytische en communicatieve vaardigheden. Je kunt complexe updates en upgrades uitvoeren en bent altijd op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.

Bij de uitvoering van deze functie zal het accent voornamelijk komen te liggen op Dev, op de meer complexe vraagstukken behorende bij de ontwikkeltrajecten. Je neemt dan ook de nodige kennis en ervaring mee om deze ontwikkeltrajecten stevig neer te kunnen zetten. Tot slot heb je ervaring met het werken in een Scrum- en DevOps team.

Daarnaast vragen wij:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • tussen de 5 en 10 jaar werkervaring in ICT;
  • kennis en ervaring met Azure, Azure DevOps en Infrastructure as Code (ARM) en Automation. 

Wie zijn wij?

Informatisering en Automatisering (I&A) gemeente Den Haag 

Gemeentelijke dienstverlening en grote opgaven zoals de bevolkingsgroei, de energietransitie, huisvesting, bereikbaarheid en veiligheid kunnen niet meer zonder betrouwbare, veilige en robuuste ICT-voorzieningen. Dat vraagt om flexibiliteit, wendbaarheid, betrouwbaarheid en data gedreven werken, het omarmen van innovatie en Agile samenwerken met elkaar én met de business. Daarvoor organiseren we onszelf de komende jaren op een nieuwe manier. In drie grote clusters: IT-Basisdiensten, Waardeketens & Generieke Oplossingen en de Expertisecentra, werken ruim 500 medewerkers aan alle activiteiten op het gebied van informatisering en automatisering. Van strategisch advies tot het operationeel houden van systemen.

Een unieke kans voor jou om te werken aan professionele IT-producten en -diensten en tegelijk samen met ons de reis maken naar nieuwe werkwijzen en nieuwe vormen van samenwerking. Om concrete bijdrage te leveren aan Den Haag als aantrekkelijke en leefbare stad om in te wonen, te werken en te bezoeken. De waarden Samen Haags, Oplossingsgericht, Betrouwbaar en vrijmoedig vormen daarbij de uitgangspunten van ons handelen.