Assen
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 15 oktober
Verlopen
238 Dagen geleden
DICTU

CI/CD engineer

Azure DevOps, Nexus, Maven, GitLab, Jenkins

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een engineer met ruime ervaring met en zelfstandigheid op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van deploymentframeworks (CI/CD) en bij voorkeur iemand die ervaring heeft in Containerisatie (Docker, Harbor, Rancher, Notary Kubernetes of vergelijkbaar). Hij of zij bouwt mee en beheert in een agile teamsetting aan het integreren van diverse tools in generiek inzetbare CI/CD-oplossingen. Deze persoon is goed in staat om onze producten en diensten actief uit te dragen bij diverse klantteams. Je zult ook waar nodig ondersteunen bij de andere diensten (bijvoorbeeld code kwaliteit, procesorkestratie e.a.) je bent beheerder, helpt met het opzetten van elearning modules en geeft presentaties en workshops over onze dienstverlening. In deze opdracht maak jij deel uit van het technische hart van het SRO-team en jouw focus hierin ligt in het automatiseren van processen in het ontwikkeltraject. We maken hierin bijvoorbeeld gebruik van GitLab in combinatie met testautomatisering, deployment etc. De werkwijze van het team is DevOps. Enige ervaring met DevOps denken en werken is belangrijk.

Achtergrond opdracht

Het team Software Release Ondersteuning (SRO) levert een breed scala aan generieke technische oplossingen die DevOps-teams in staat stellen hun werkproces in hoge mate te automatiseren. De afnemers van onze producten zijn in potentie alle DevOps teams van het ministerie (binnen DICTU). De verscheidenheid aan technologieën en eindklanten van deze teams is groot en dat maakt het “speelveld” uitdagend en dynamisch. Ook hebben we een security-afdeling binnen ons team.

Functie eisen

  • Aantoonbare werkervaring met Azure DevOps, Nexus, Maven, GitLab of Jenkins en het inrichten van Continuous Delivery Pipelines binnen deze platforms / tools (2 jaar)
  • Aantaanbare ervaring met scripting (Bash, Powershell of yml) (2 jaar)
  • Aantoonbare ervaring met inrichten van Linux en Windows servers (1 jaar)
  • Aantoonbare ervaring met Containerisatie (Docker, Harbor, Rancher, Notary Kubernetes of vergelijkbaar) (1 jaar)
  • HBO of WO gecertificeerd
  • CICD opleiding (certificering)
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.