Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 16 oktober
Verlopen
200 Dagen geleden
DICTU

Junior Systeem Beheerder

MCSA Windows Server 2019 en 2022

Opdrachtomschrijving

We hebben een leuke vacature beschikbaar voor een enthousiaste junior beheerder met expertise in Werkplek beheer, Windows Server, driver management, Intune, SCCM, ADFS en macOS. Je zult niet alleen verantwoordelijk zijn voor het draaien van beheerdiensten, maar ook bereid moeten zijn om stand-by dienst te draaien. Dit is een mooie kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan het soepel draaien van verschillende systemen. Naast je technische vaardigheden, is het ook belangrijk dat je klantvriendelijk bent en veel gebruikersondersteuning kunt bieden. Je gaat gebruikers helpen bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen. Het is een geweldige gelegenheid om je communicatievaardigheden te ontwikkelen en een positieve impact te hebben op de gebruikerservaring. Ben je klaar om een geweldige beheerder én ondersteuner te zijn? Verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten en problems op basis dienstverlening Microsoft producten;De gezochte Junior System Administrator maakt deel uit van het Cloud Werkplek Beheer team en is medeverantwoordelijk voor het beheer van de verschillende werkplekvarianten binnen het Werkplek diensten team. De Cloud Werkplek is in gebruik door het ministerie van Economische Zaken en door andere klanten van Dictu (NVWA, RVO etc.)

 • ! De medewerker gaat voornamelijk beheerwerkzaamheden uitvoeren !
 • ! De medewerker gaat meedraaien in een beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdienst !

Achtergrond opdracht

Team Werkplekdiensten levert diensten op het gebied van werkplekomgevingen en aanverwante zaken aan de klanten van DICTU. We bestaan uit circa 45 collega’s gegroepeerd rond diverse expertises: front-end/user experience, basisdienstverlening, quality assurance, packagedienstverlening en ondersteunende taken. DICTU beheert voor haar klanten/diensten ongeveer 18.000 werkplekken waarbij de infrastructuur van de werkplek omgeving on-premise staat.Toelichting van de omgeving:DICTU heeft een grote verscheidenheid aan infrastructuren en type werkplekken met een groot aantal applicaties en koppelingen met business applicaties. DICTU draagt zorg voor het beheren van de omgevingen en de verschillende verbindingen naar mobiele apparaten en een samenwerking met de aanleverende en ontvangende diensten.De gevraagde medewerker dient zelfstandig zorg te kunnen dragen voor het doorontwikkelen van diensten, herstel van Incidenten (3e lijn) op de totale werkplek infrastructuur en houdt onderling contact met de betrokken dev ops engineers in de 3e lijn van de andere onderdelen. De DICTU organisatie is bezig met een kanteling naar de publieke cloud van Microsoft en heeft uitdagingen voor het verwezenlijken van een juiste integratie van cloud technieken met on-premise technieken. Ook daar worden de 3e lijns medewerkers voor ingezet. Gebruik van hoogwaardige kennis voor het behalen van de gevraagde technische doelen/uitdagingen.

Functie eisen

 • Kennis van softwaredistributie en client management architecturen zoals Microsoft SCCM en Intune.
 • MCSA Windows Server 2019 en 2022
 • Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate
 • Kennis van automatiseringstechnieken en infrastructuren
 • Aantoonbare kennis van Update management; enterprise Mobility + Security, MDM + MAM
 • Kennis van device uitrol, livecycle management, task sequences en drivers
 • Agile/SCRUM werken is een must
 • HBO- of MBO- Werk- en denk niveau 3 jaar
 • Ervaring met actief oplossen van technische problemen en ondersteuning bieden aan eindgebruikers. 2 jaar
 • Systeem Beheer ervaring 3 jaar
 • Bekendheid met endpoint beveiligingsmaatregelen 2 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.