Arnhem
Senior
36 uur per week
Startdatum op 16 oktober
Verlopen
257 Dagen geleden
Alliander

Agile Coach

Je hebt coaching en change management kennis en skills en hebt deze ingezet binnen een complexe omgevingen

Jouw energie

Als Agile Coach straal je, leef je en ben je Agile. Je bent de verpersoonlijking van onze Alliander Agile Transformatie mindset en draagt deze op alle mogelijke manieren uit. Het is je missie om onze organisatie te laten excelleren waarbij je de organisatie ondersteunt met het omarmen van de nieuwe werkwijze, het leiderschap en de organisatie-inrichting die daarbij hoort.

Je werkt hierbij intensief samen met verandermanagers, directeuren, en ons eigen MT om de agile transformatie vorm te geven en succesvol te laten zijn. Je geeft vorm aan de samenwerking tussen Waardeketens, Business Afdelingen en onze eigen Digitaliseringsafdeling. Je speelt een belangrijke rol bij de uniforme implementatie, de borging en het continue verbeteren van onze Agile WoW. Je geeft Agile trainingen en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de hele organisatie. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Digital & Agile Change.

Zo werk jij aan de energie van vandaag Ă©n morgen

Meet them where they are!

Samen met de andere Agile Coaches, RTE’s en SM’s, bouw je aan een organisatie die continue in staat is om zich aan te passen aan de behoefte van de maatschappij. Je geeft vorm aan een werkwijze waarin verbeteren en leren hand in hand gaan. Je bent in staat om de bestaande werkwijzen en systemen die binnen Alliander gehanteerd worden te laten samensmelten tot een beter geheel. Je maakt slim gebruik van de ervaringen en standaarden die in de markt beschikbaar zijn en alleen daar waar nodig introduceer je maatwerk passend bij waar jouw afdeling op dat moment staat. Taken bestaan uit het begeleiden van het management en teams bij de agile veranderingstrajecten en het creëren van draagvlak binnen de organisatie. En het implementeren van veranderingen, waarbij je zorgt voor een gestructureerde aanpak en effectieve communicatie naar alle betrokkenen.

Niet alleen coachen, we zien je ook graag adviseren en inspireren

Je stimuleert, faciliteert en daagt de organisatie uit om gezamenlijk te komen tot een gedragen visie op Agile werken. Je onderzoekt en analyseert waardenvrij de volwassenheid van onze manier van werken en bent in staat dit om te zetten in advies en acties richting de teams en de verschillende stakeholders. Je stakeholdermanagement skills komen dus goed van pas. Agile coaches zijn zichtbaar, hebben een voorbeeldrol en lopen voorop in de verandering. Je bent in staat om knelpunten en verbetermogelijkheden in de huidige organisatiestructuur en bedrijfsprocessen te identificeren en analyseren en hierop te adviseren. Je ontwikkelt strategieën en plannen voor de agile organisatietransformatie, inclusief het opstellen van heldere doelstellingen en KPI's.

Resultaatgerichtheid

We zijn binnen Alliander al een tijd aan de slag met Agile Werken. We hebben een mooie basis gebouwd en zijn continu aan het kijken hoe we onze organisatie nog verder kunnen vormgeven en ontwikkelen om de energiedoelen van de maatschappij te behalen. Het is in je rol als Enterprise Transformation Coach dan ook cruciaal dat je de behoefte van de business snapt en de transformatie in lijn met deze behoefte kan vormgeven, zodat de afdeling maximaal resultaatgericht kan werken. Je monitort de voortgang van de transformatieprocessen en stuurt bij waar nodig. Je evalueert de resultaten en impact van de het agile transformatieproces en doet aanbevelingen doen voor verdere verbeteringen.

Hier ga jij aan de slag

Alliander is een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander en Qirion.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen Ă©n beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Als medewerker van de afdeling Digital & Agile Change werk je binnen het organisatieonderdeel Digitalisering. Binnen onze afdeling werk je samen met ongeveer 120 ander agile professionals in de rol van Scrum master, RTE, Agile Coach en Digital Culture & Change Leads. Met dit team ondersteunen we ongeveer 130 teams in het agile werken. Een groot deel van deze mensen werkt in ons Digitaal Ecosysteem dat SAFe is ingericht. Als Enterprise Transformation Coach kijk jij over deze kaders heen en ben je met name aan de slag op het snijvlak van business en IT. Op dit moment hebben wij een gedreven groep van 12 agile coaches in een mooie mix van achtergronden, ervaring en man en vrouw.

Onze ambitie op digitalisering en organisatieontwikkeling is groot. We willen voorop lopen en een echte digitale netwerkorganisatie zijn. Dit vraagt ook ontwikkeling van onze eigen mensen. Wij bieden dan ook volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Dit kan door middel van training, seminars en samenwerking binnen en buiten Alliander. Ook werken we als agile professionals samen in Agile@Alliander. Hierin ontwikkelen we alle producten en diensten die nodig zijn om de organisatie te helpen in de agile transformatie.

Jouw achtergrond

Wij zijn specifiek op zoek naar Enterprise Transformatie Coaches die al verschillende transformaties hebben meegemaakt bij verschillende bedrijven. Ervaring binnen Digitalisering of meer aan de Business of Staf kant? Alles is hierin mogelijk. We gaan ervan uit dat iedere coach een Agile-Lean Practitioner is en de skills en kennis heeft op het gebied van Professionele Coaching, Mentoring, Teaching en Facilitation. Daarnaast heb je uitgebreide agile kennis op technologie, business en transformatie vlak.

Kennis & Ervaring

 • Je hebt minimaal 8 jaar kennis van en ervaring opgedaan met Agile transformaties. Daarin heb je minimaal 2-3 jaar als Enterprise Transformation Coach aantoonbaar impact gemaakt binnen grote organisaties.
 • Je hebt ervaring met Agile Transformaties binnen stafafdelingen of digitalisering. 
 • Je hebt coaching en change management kennis en skills en hebt deze ingezet binnen een complexe omgevingen.
 • Je beschikt over sterke strategische en analytische skills, zo weet ja als geen ander hoe model overstijgend naar de organisatietransformatie kunt kijken. Je identificeert data gedreven verbeteropties en weet deze te implementeren.
 • Je bent in staat om als authentiek leider te verbinden met alle collega’s binnen het bedrijf ongeacht hun functie zodat je samen richting kunt geven aan de transformatie binnen je scope.
 • Je bent continu op zoek naar nieuwe kennis die je nog beter maken in je rol. Je kunt digitale en agile transformatie combineren.
 • Je bent in staat andere agile coaches te begeleiden in het creĂ«ren van een transformatie plan voor hun eigen ARTs
 • Je bent gecertificeerd als SAFE Program Consultant en opgeleid als gecertificeerd Agile Coach (ICAgile of andere organisatie)
 • Je bent sterk in coaching, facilitation, mentoring en teaching op senior management & directieniveau waardoor je een echte sparring partner bent voor onze organisatie.
 • Je weet Alliander als Agile organisatie op de kaart te zetten als spreker/inspirator.
 • WO werk- en denkniveau