Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
269 Dagen geleden
DICTU

Solution Architect Infrastructuur

Goede kennis van Technische Infrastructuur; Private/Public Cloud, Applicatie Centrische omgevingen, Netwerk, Storage, Container technologie etc.

Opdrachtomschrijving

Voor deze aanvraag ben ik op zoek naar een Solution Architect Infrastructuurd. De kandidaat gaat zich bezighouden met de doorontwikkeling van infrastructuurbouwstenen, -diensten en het ondersteunen van onze afnemers op het gebied van infrastructuur.Als Solution Architect ben je de verbindende factor tussen DICTU en klant. Je realiseert ontwerpen op basis van de aangeleverde (niet)functionele vereisten. Je houdt hierbij rekening met de toekomstige beheersbaarheid en het verminderen van complexiteit. Je doet dit door zoveel mogelijk bestaande gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. Je bent erg goed in het vinden van de juiste balans op het spanningsvlak tussen vereisten en mogelijkheden. Je bent communicatief sterk, veerkrachtig en hebt een flinke dosis overtuigingskracht. Ook stakeholdermanagement is voor jouw geen geheim. Je werkt immers samen met technisch specialisten, agile teams, andere architecten, projectorganisatie, management en de klant om de passende oplossing te maken op het vraagstuk. Om dit te kunnen realiseren heb je behalve uitstekende kennis van Technische Architectuur ook kennis van Bedrijfs- en Procesarchitectuur.

Achtergrond opdracht

Als Solution Architect Infrastructuur maak je deel uit van het team OPSA (Orchestratie, Projectleiders en Solution Architecten). Dit team is onderdeel van de divisie Infrastructuur binnen de directie Operatie van de DICTU organisatie. Deze divisie levert, beheert en ontwikkelt infrastructuurdiensten voor zijn afnemers verspreid over een hondertal locaties van de ministeries van LNV en EZK. De diensten die DICTU levert aan haar klanten kunnen gemaakt en beheerd worden door de organisatie zelf, extern of een combinatie hiervan. DICTU ontzorgt hierdoor haar afnemers en neemt de regie rol als service integrator. In de rol van Solution Architect ga het team ondersteunen dat verantwoordelijk is voor onze landingszone op Azure. Onze dienstverlening moet naar een hoger plan gebracht worden waarbij rekening gehouden wordt met de geldende kaders en richtlijnen en de strategie van de organisatie.

Functie eisen

  • Je bent TOGAF gecertificeerd of bereid om deze in de eerste periode (6mnd) te halen
  • Je bent Archimate gecertificeerd of bereid deze in de eerste periode (6mnd) om deze te halen
  • Je hebt minimaal HBO kennis- en ervaringsniveau
  • Werkervaring met het werken in een (Scaled) Agile omgeving (kenwoorden: Scrum, SAFe, Kanban, DevOps 3 jaar
  • Goede aantoonbare ervaring met het opstellen van architectuurdocumenten bij voorkeur in een agile architectuuromgeving 4 jaar
  • Kennis en ervaring met het werken met – en het ontwikkelen van infrastructuur bouwblokken 4 jaar
  • Goede kennis van Technische Infrastructuur; Private/Public Cloud, Applicatie Centrische omgevingen, Netwerk, Storage, Container technologie etc. 5 jaar

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.