Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 16 oktober
Verlopen
307 Dagen geleden
DICTU

Red Hat Linux expert

Kennis van Ansible Automation Platform

Opdrachtomschrijving

DICTU is op zoek naar een senior Red Hat Linux expert (gecertificeerd RHCE versie 7+) voor het beheer van onze omgevingen. Belangrijke tools zijn automation middels Ansible, versiebeheer middels GitLab en deployment via Ansible-Tower / Ansible-Automation Platform. Heb je hier veel ervaring mee en ben je snel in staat het beheerteam hiermee te helpen? Vind je het leuk om je kennis te delen? Solliciteer dan op deze functie.Beheer (dagelijks beheer) zal ook een gedeelte van de werkzaamheden in beslag nemen maar daarnaast wordt ook van je gevraagd dat je meewerkt aan het invoeren (middels scripting bijvoorbeeld Ansible) van vernieuwingen in de software applicaties en de door ons gebruikte tooling zoals onder andere Zabbix, Elastic, Logtash, free-IPA en Satellite.Taken zoals "Beheerder vd Dag" en "Consignatie" (dienst buiten kantoortijd, 24/7) behoren bij de uitvoering van de werkzaamheden.Per week 1-2 dagen werken op locatie te Den Haag, is onderdeel van de overeenkomst.

Achtergrond opdracht

Voor onze afdeling binnen DICTU zijn wij op zoek naar multi talenten. Een ware duizendpoot die uitdagingen niet uit de weg gaat en wil investeren in innovatie en ontwikkeling om in deze wereld bij te blijven. De afdeling doet het technisch beheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan, de bevolkingsadministratie en de paspoorten en IDbewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen.Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date gegevens beschikbaar stellen van deze gegevens en de dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens zijn de nieuwste ICT standaardaarden noodzakelijk voor het invullen van deze ambitie. Denk hierbij aan hybride cloud oplossingen, container technologie, API management, multifactor authentication (MFA) oplossingen en dit alles binnen een Zero Trust Architecture (ZTA). Allemaal zaken die heel belangrijk zijn om Nederland draaiende te houden. De continuïteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

Functie eisen

 • Redhat RHCE gecertificeerd ( Rhel 7+)
 • Kennis van Ansible Automation Platform
 • HBO

Competenties

 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Vermogen om kennis over te dragen middels workshops of één-op-één sessies.
 • Aantoonbare ervaring met documenteren t.b.v overdracht naar beheer.
 • Hoge mate van zelfstandigheid en initiatief
 • Teamplayer
 • Groot verantwoordelijkheidsbesef

Aanvullende kennis

 • Ervaring met Ansible Automation Platform
 • Monitoring : Zabbix, Elastic, Kibana, Logtash
 • Networking : Bind, Free-IPA, OpenLDAP, Nginx
 • Versioning : Git-Lab, Satellite
 • Ontwikkeling: Jboss, Perl, Tomcat, Apache, Ansible, Bash, Python, Perl
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.