Arnhem
Senior
40 uur per week
Startdatum op 30 september
Verlopen
259 Dagen geleden
Alliander

Frontend Developer Angular

Bij voorkeur kennis van AWS

Wil jij meewerken aan de energietransitie in Nederland? Dan is deze vacature iets voor jou! Om deze energietransitie mogelijk te maken is Alliander flink aan het digitaliseren. Samen met enthousiaste collega’s ga jij met de nieuwste technologie aan de slag om tools voor netarchitecten verder uit te bouwen, te integreren en toekomstbestendig te maken.

Scrumteam Automatische Klantinpassing HS & MS

De energietransitie zorgt ervoor dat we steeds meer aanvragen krijgen voor het aansluiten van grootverbruikers en dat bestaande klanten hun gecontracteerde vermogen willen ophogen. Daarnaast raakt het elektriciteitsnet steeds meer belast, waardoor gekeken wordt naar alternatieve methodes om de beperkte ruimte te verdelen, bijvoorbeeld met congestiemanagement.

Met het scrumteam Automatische Klantinpassing HS & MS (AKI) zijn we aan het werk om tooling te ontwikkelen waarmee inpassingsanalyses gemaakt kunnen worden door Netarchitecten. AKI is onderdeel van het programma Klant & Ontwerp en we focussen ons vooral op de strategische pijler ‘Beter Benutten Net’.

De afgelopen jaren zijn meerdere tools en functionaliteiten ontwikkeld. Onze volgende stap is om een betere gebruikersreis te faciliteren, functionaliteiten te integreren en nieuwe ontwikkelingen zoals congestiemanagement hier naadloos op te laten aansluiten. Onze visie is dat dit vanuit één nieuwe interface zal zijn, waar we de eerste stappen al voor aan het zetten zijn.

Jouw achtergrond

We zoeken een senior Front-end Developer (Angular) die het team mee kan nemen in de verdere ontwikkeling van het product. Met jouw energie blink je uit als Front-end Developer en heb je affiniteit met de Back-end. Je denkt mee over designs en datavisualisatie en weet deze om te zetten tot het eindresultaat waar je trots op bent. Je hebt brede kennis en kan materie snel eigen maken. Daarnaast ben je een goede sparringpartner binnen het team, voor zowel UX-designers als voor developers, en vind je het leuk om de lead te pakken en kennis over te dragen aan het team. Je bent het best te omschrijven als nieuwsgierig, leergierig, analytisch, proactief en een teamspeler.

Ook ben je de persoon met:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring met het Angular Framework;
 • Uitgebreide kennis van Typescript, HTML en (S)CSS;
 • Ervaring met RESTful API integratie;
 • Kennis van software design patterns (t.b.v. software architectuur);
 • Sterke visie op software architectuur/software design;
 • Kennis van één of meerdere clouddiensten (bij voorkeur AWS);
 • Goede Nederlandse taalkennis;
 • Affiniteit met geautomatiseerde tests (unit/integration);
 • Ervaring met state management (NGXS);
 • Kennis van Python/R is een pré;
 • Kennis van GIS (ArcGIS) is een pré.

Alliander werkt hybride. Dat betekent dat een deel van de tijd op kantoor wordt gewerkt (meestal maandag/dinsdag) en een deel vanuit huis. De werklocatie voor dit team is Arnhem.