Utrecht
Senior
36 uur per week
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
232 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Data Engineer

Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen

Opdrachtomschrijving

Voor het project ''automatiseren van de gegevensopwerking'' zijn we op zoek naar aanvulling op het project team. Binnen dit team bouwen we aan een systematiek waarmee ruwe brondata geautomatiseerd wordt opgeschoond en ge-uniformeerd. Dit wordt op een robuuste en gestructureerde wijze gedaan zodat dit voor alle verschillende bronleveringen werkt.

Achtergrond opdracht

We hebben afgelopen jaar de proof of concept voor de automatische verwerking afgerond en zijn nu in de realisatie fase van het project. Om hierin versnelling aan te brengen, willen we graag opschalen met een ervaren Data Engineer.

Functie eisen

  • Kennis en ervaring met het werken op basis van een MetaData gestuurd model.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen.
  • WO werk- en denkniveau 5 jaar
  • Ervaren op het gebied van SQL 5 jaar
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.