Apeldoorn
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
246 Dagen geleden
Belastingdienst

HCL portal/WCM specialist

Wij zijn op zoek naar een ervaren HCL portal/WCM specialist

Opdrachtbeschrijving

Je komt te werken in/voor scrumteams binnen de afdeling Interactie Online dat zich focust op de ontwikkeling en in standhouding van interactievoorzieningen. Dit zijn teams van specialisten die gespecialiseerd zijn in webtechnologie. Binnen deze teams is ruimte voor een lead-engineer die technische uitdagingen niet uit de weg gaat en die het leuk vindt om samen met collega’s complexe vraagstukken op te lossen in de meest brede zin van het woord. Complexiteit waarbij security, schaling, robuustheid in combinatie met grote hoeveelheden data en gebruikers altijd de rode draad vormt. De HCL Specialist is daarbij vooral uitvoerend, ondersteunend en coördinerend bezig. Er zijn raakvlakken met portalen- en formulierenteams binnen Interactie Online. Samen met collega’s werk je aan het hele ontwikkeltraject t.w. refinement van de opdracht, begroten en plannen van taken, ontwikkelen en testen tot en met het demonstreren van de functionaliteit aan de gebruikers.

We zoeken een ervaren HCL Portal/WCM specialist. Je werkzaamheden bestaan uit het naar procutie brengen van HCL producten op OpenShift, het inrichten, coordineren en ondersteunen (juist) gebruik van HCL Producten, het maken en beheren van pipelines t.b.v. HCL producten en het meetbaar maken en houden HCL producten en toepassingen. Je bent een specialist die ervaring heeft met HCL Websphere Portal en Web Content Manager HCL Lightweight Enterprise Apps (LEAP) (Must).

Mindbreeze Enterprise Search, Matomo Web Analytics Tooling, WordPress WCM en Moodle, Quark XML Authoring en Publishing engine en van de ondersteunende producten en technologieën als Openshift Container Technologie, Linux (Redhat) op IBM Pure Application System (IPAS), Ansible – Jenkins – Tekton t.b.v. CICD pipeline, IBM Secure Access Manager t.b.v. Authenticatie en Autorisatie vraagstukken. Programmering in Javascript, Python en Script t.b.v. deployment en security is een pre. Vanzelfsprekend ben je in staat om samen te werken met collega's binnen en buiten het team, maar ook zelfstandig werken behoort tot je competenties.

Achtergrond opdracht

Binnen de Generiek Portaal ART is er slechts 1 HCL Portal specialist aanwezig. Dat is een single point of succes en daarmee is de ART en de ontwikkelingen die er aan zitten te komen kwetsbaar. Vandaar dat er expertise/capaciteit wordt ingehuurd.

Functie eisen

 • SAFe – Agile certificering
 • HBO – Bachelor in ICT
 • 3 jaar kennis en ervaring met HCL Websphere Portal en Web Content Manager HCL Lightweight Enterprise Apps (LEAP)

Aanvullende kennis

 • Openshift Container Technologie
 • Linux (Redhat) op IBM Pure Application System (IPAS)
 • Ansible – Jenkins – Tekton t.b.v. CICD pipeline
 • IBM Secure Access Manager t.b.v. Authenticatie en Autorisatie vraagstukken
 • Programmering in Javascript, Python en Script t.b.v. deployment en security HCL Websphere Portal en Web Content Manager
 • HCL Lightweight Enterprise Apps (LEAP)
 • Mindbreeze Enterprise Search
 • Matomo Web Analytics Tooling
 • WordPress WCM en Moodle
 • Quark XML Authoring en Publishing engine

Overige functiewensen

We werken in een scaled Agile omgeving met SAFe en we willen in onze voortbrenging doorgroeien richting Continuous Delivery en versnellen en verbeteren. We stellen het op prijs als je daarin wilt meedenken.

Competenties

Je bent een professional gericht op samenwerken binnen en buiten het team, je hebt een analytisch/probleemoplossend vermogen, bent vanzelfsprekend goed in plannen en organiseren van het team en eigen werk, je werkt georderend, bent resultaatgerichtheid, zelfstandig, en flexibel.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.