Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 4 september
Verlopen
306 Dagen geleden
Logius

Platform en Infra Architect

Wij zijn op zoek naar een Platform en Infra Architect met kennis en ervaring van public cloud en/of hybride architecturen, disaster recovery en met containertechnologie.

Opdrachtbeschrijving

Voor de directie Productiehuis zijn wij op zoek naar een ervaren Platform & Infra Architect voor de ART Berichtenverkeer. Als Architect maak je onderdeel uit van de architectuurcommunity binnen de trein en ga je onderdeel uitmaken van één van de Agile Teams. Als Architect heb je een centrale rol in het opstellen van de architectuurkaders, -ontwerpen en richtlijnen en werk je samen met jouw collega architecten, ontwerpers en devops engineers vraagstukken uit voor het succesvol migreren van de Digipoort voorziening naar het cloudplatform. Je hebt een passie voor techniek, en een sterke infrastructurele achtergrond. De ideale kandidaat is resultaatgericht, sterke schrijver, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden. Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in complexe omgevingen, waarbij de IT-infrastructuur 24/7/365 dagen beschikbaar moet zijn.

Activiteiten:

 • Ontwikkelen en bijhouden van de doelarchitectuur
 • Opstellen en uitwerken van ontwikkelprincipes, kaders en richtlijnen
 • Adviseren bij migratie vraagstukken
 • Sparren met devops engineers en ontwikkelaars over ontwerpen en invulling daarvan
 • Toetsen en challengen van ontwerpen van (nieuwe) leveranciers
 • Deelname aan architectenoverleggen binnen en buiten de ART
 • Kennisoverdracht en borging aan de bestaande organisatie

Achtergrond opdracht

Logius levert vitale digitale diensten aan burgers, ondernemers en overheid. Om deze diensten te ontwikkelen en te beheren werkt zijn samen met partners/leveranciers. Logius is als onderdeel van de Rijksoverheid aanbestedingsplichtig en dient voor het aflopen van contracten met partners/leveranciers de domeinen opnieuw aan te besteden. Op dit moment loopt de aanbesteding van de Herbouw van Digipoort. Voor deze herbouw is Logius op zoek naar een Infra Architect.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van platform en infrastructuur
 • Minimaal 3 jaar ervaring met public cloud en/of hybride architecturen
 • Minimaal 3 jaar ervaring met containertechnologie
 • 5 jaar WO werk- en denkniveau
 • 3 jaar ervaring als Platform en/of Infra Architect

Competenties

Je bent een ervaren Platform en Infra Architect, overziet snel het grotere geheel en weet deze doeltreffend samen te vatten in duidelijke overzichten. Je bent een bruggenbouwer tussen de verschillende product owners, architecten, devops engineers en ontwikkelaars en werkt goed samen met bijvoorbeeld de architecten van de overige Agile Release Trains. Je bent bekend met het CNFC-landschap en bent in staat op infrastructure-as-code oplossingen te ontwerpen. De ideale kandidaat heeft ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van schaalbare, hoogbeschikbare en hoogdurabele middleware- en opslagoplossingen. Ook kennis van en ervaring met disaster recovery is van belang voor onze kritieke dienstverlening. Tot slot is ervaring als Platform / of Infra Architect bij overheidsorganisaties een pre.

Aanvullende kennis

Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de infra componenten van cloud (zowel Private als Public) dienstverlening en houdt aantoonbaar je kennis op peil op de relevante onderwerpen. Je bent bekend met devsecops tooling zoals Rancher, Gitlab, Harbor, Vault, Nexus of Artifactory. Je bent bekend met middleware- en opslagoplossingen zoals Kafka, MongoDB, PostgreSQL, S3 kennis (MinIO) (object storage).

Overige functiewensen

Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.