Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 september
Verlopen
337 Dagen geleden
COA

Systeembeheerder

Op zoek naar een Systeembeheerder

Opdrachtomschrijving:

Als systeembeheerder op het SPOC (NOC) zal je worden ingezet ten behoeve van de infrastructurele systemen die het primaire proces binnen het COA ondersteunen, te weten de opvang van asielzoekers. Vanuit je deskundigheid en ervaring werk je nauw samen binnen het team en ben je de linkin pin binnen het team maar ook binnen de afdeling; ondersteun je bij de vertaling van gebruikersvragen naar de techniek en adviseer je over ICT-oplossingen. Je levert 2e en 3e lijns ondersteuning. Ondersteuning van de Servicedesk en onze Werkplekbeheerders zijn dagelijkse werkzaamheden. Natuurlijk zijn werkzaamheden als het beheren van het technisch ontwerp; het uitvoeren van regulier onderhoud, systeemtesten en innovatie ook een onderdeel van je functie.

Werkzaamheden:

 • Het aansturen van de SPOC medewerkers;
 • Het uitvoeren van installaties, configuraties en back-ups;
 • Het oplossen van incidenten;
 • De beveiliging en life-cycle management up to date houden;
 • Schakelen met interne klanten en leveranciers;
 • Het meewerken aan projecten en innovatie.

Het team van ICT Infrastructuur Exploitatie is binnen de afdeling ICT verantwoordelijk voor het dagelijks operationeel beheer van alle interne en externe infrastructuur die binnen het COA wordt gebruikt voor de systemen die de primaire en secundaire bedrijfsprocessen ondersteunen. Het team bestaat uit een groep gedreven en enthousiaste systeembeheerders die naast hun primaire operationele beheerwerkzaamheden, vanuit hun deskundigheid, hun vakinhoudelijke bijdrage leveren in wijzigingsverzoeken, projecten (o.a. Life Cycle Management) en bij nieuwe technologische ontwikkelingen ter verbetering van de COA dienstverlening.

Functie-eisen

Als systeembeheerder vragen we het volgende van je:

 Je beschikt over een relevante ICT opleiding op minimaal MBO-niveau en hebt minimaal 3 jaar aantoonbare en relevante werkervaring als systeembeheerder op een 2 en 3e lijns beheerdesk en minimaal 5 jaar ervaring in de IT.

Je bent bekend en heb gewerkt met de volgende onderdelen:

 • SCCM
 • AD
 • DNS
 • Package maken van applicaties
 • Exchange
 • Beheer van VMWare

Je kent je vak en vindt het vanzelfsprekend om vanuit het perspectief van continue verbetering de omgeving te verbeteren. Daarnaast ben je bereid om buiten kantoortijden bij te springen als dat nodig is.

Verder beschik je in voldoende mate over de volgende vaardigheden:

Je hebt een pro-actieve en professionele werkhouding en bent klantgericht; je realiseert je dat je binnen het team een voorbeeldfunctie hebt voor nieuwe, meer juniore collega’s. Verder ben je zowel klant-als resultaatgericht. Daarnaast laat je zien dat je beschikt over een goed ontwikkelt analytisch denkvermogen. Je kan uitstekend je werk organiseren en prioriteren. Verder zien we graag dat je communicatief vaardig bent en een flexibele opstelling hebt; ook als je onder druk moet presteren. Je team kan op je rekenen en je bent een gestructureerde werker die nauwkeurig het werk uitvoert. We hechten veel belang aan persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling als team. 

Bedrijfsinformatie: COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en begeleiden hen naar een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Men werkt daarbij nauw samen met de andere organisaties binnen de vreemdelingenketen zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Alle partners hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden. Zelfstandig bestuursorgaan Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en voert de taken uit die zijn vastgelegd in de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Wet COA). De organisatie legt verantwoording af aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.