Utrecht
Senior
36 uur per week
4 months
Startdatum op 1 september
Verlopen
345 Dagen geleden
Belastingdienst

Data custodian

SAS gecertificeerd

Opdrachtomschrijving

Als Data Engineer/ Custodian ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling, onderhoud en beheer van het metadatamodel binnen het Analytics-domein van de Belastingdienst. Daarbij houd je rekening met zowel technische als compliance aspecten (privacy, security, risk) . Je bent een inhoudelijk expert op SAS en Teradata en weet je te positioneren in je vakgebied. (gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden). Coachen van zittende en nieuwe teamleden behoort tot de opdracht.

Achtergrond opdracht

DF&A dient inzicht te verschaffen in het gebruik van ontvangen data. Middels de applicatie metadatamodel en datadashboard kan aan deze eis worden voldoen. Binnen DF&A is deze applicatie in (door)ontwikkeling en in exploitatie genomen. De applicatie gaat nu ook breder ingezet worden binnen de belastingdienst dan alleen binnen het organisatie onderdeel DF&A. Om dit mogelijk te maken is doorontwikkeling hard nodig en dient het systeem zo beheerarm opgeleverd te worden. Hier zal de bijdrage voornamelijk op zitten. Het team beschikt over nieuwe teamleden die verder op weg geholpen moeten worden in de techniek en mogelijkheden van SAS codes, dit zal dan ook een onderdeel van de opdracht zijn.

Functie eisen

  • Minimaal HBO informatica of gelijkwaardig
  • SAS gecertificeerd en minimaal 3 jaar ervaring met SAS
  • Minimaal 3 jaar SQL ervaring

Competenties

Analyseren, probleem oplossend, samenwerken, resultaatgericht en omgevingsbewust

Aanvullende kennis

Aantoonbare ervaring met het inrichten van data logistiek en meta-data management. Coachende skills zijn aanwezig

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.