Arnhem
Senior
40 uur per week
Startdatum op 1 september
Verlopen
346 Dagen geleden
Alle vacatures bij LINKIT

Lead SAP CDP

Alliander zoekt een ervaren SAP expert met kennis van SAP CDP en CX

SAP CDP consultant:

Wil jij Alliander helpen om radicaal versnelling aan te brengen in de digitalisering? Voel je enthousiasme van de ambitie van Alliander om de energietransitie te realiseren? Je gaat niet alleen zorgdragen voor de instandhouding van diverse klantprocessen, maar je gaat ook nieuwe klantprocessen vormgeven. Dit ga je doen met behulp van de SAP Customer Experience en CRM-oplossingen, waarbij het gebruik van de laatste moet worden afgebouwd en de inzet en het gebruik van de eerste moet worden opgebouwd, terwijl de winkel openblijft. De implementatie van SAP CDP staat binnen Alliander nog in de kinderschoenen maar krijgt een prominentere rol binnen het SAP landschap.

Digitalisering is het antwoord op de energievraagstukken van de toekomst. Als applicatie proces consultant werk je met jouw team aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van innovaties en verliest hergebruik, best practices en standaardfunctionaliteiten daarbij niet uit het oog;
 • Je krijgt de kans SAP CDP vanaf het begin mee op te zetten;
 • Je vindt het interessant om je te verdiepen in nieuwe technologieën;
 • Je stelt userstories op waarbij je energie krijgt van luisteren, visualiseren en analyseren van processen, het in kaart brengen van consequenties van aanpassingen en het bedenken en adviseren van oplossingsrichtingen. Vervolgens kun je collega's ondersteunen bij de configuratie van de applicaties;
 • Je bent nieuwsgierig ingesteld, stelt vragen en hecht waarde aan eigen verantwoordelijkheid voor de realisatie van nieuwe functionaliteiten;
 • Naast het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten snap en voel je de urgentie van een stabiele applicatie en lost waar nodig incidenten op.
 • Je werkt nauw samen met je eigen team en zoekt proactief de samenwerking met andere teams om resultaten te bereiken.

Jouw opdrachtgever:

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Als applicatie proces consultant werk je zelfstandig en gedreven in een scrumteam waarbij je binnen Alliander een breed scala aan stakeholders bedient. Ondanks de grote zelfstandigheid van het team houd je van intensief samenwerken (binnen maar ook buiten het scrumteam) met daarbij een positief kritische instelling om ons eindproduct van hoogwaardige kwaliteit te maken.

Jouw team heet Team PLANT en is in de lead voor de implementatie en uitrol van SAP CX met de focus op SAP Sales en Service Cloud (C4). Voor het realiseren van een Integraal Klantbeeld in C4 moeten er diverse integraties met andere systemen worden gerealiseerd. Het is dus van belang dat je communicatief vaardig bent en goed kan samenwerken.

Achtergrond:

Met jouw energie en ‘hoe kan het wel mindset’ blink je uit als applicatie proces consultant op verdere verbetering in de Alliander digitalisering. Je hebt een passie voor vooruitgang en voelt je verantwoordelijk voor een kwalitatief waardig resultaat. Je bent positief kritisch en bezit goede analytische en communicatieve vaardigheden. Jezelf ontwikkelen is vanzelfsprekend door je bereidwilligheid tot het volgen van trainingen om je kennis op niveau te krijgen.

Ook herken je jezelf in onderstaande:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • 5 jaar relevante werkervaring met SAP CX (Customer Experience) ;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met SAP CDP (Customer Data Platform);
 • Goede Nederlandse taalkennis;
 • Ervaring met SAP CDC (Customer Data Cloud) en BTP (Business Technology Platform) is een pré;
 • Ervaring met Agile Scrum werken is een pré;