Delft
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 september
Verlopen
357 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Solution Architect – Infra

De Solution Architect is verantwoordelijk voor de uitwerking van zowel High Level Designs (HLD) als Low Level Designs (LLD) als het uitdragen van de visie en strategie die bepaald wordt door de Domain Architect Datacenter. Daarbij is het bereiken van draagvlak voor gekozen oplossingen een belangrijke factor. Met de kennis die jij meebrengt zie je het als jouw uitdaging om hier zowel op strategisch als tactisch niveau invulling aan te geven, maar hierbij verlies je de praktische kant zeker niet uit het oog.

Taken/werkzaamheden:

 • Het uitwerken van voorgestelde (technische) oplossing tot op het niveau dat een project in staat is de beoogde oplossing te realiseren. De solution architect zorgt ook dat de uitgewerkte oplossing in overeenstemming is met de relevante onderdelen uit domeinarchitecturen en uit de enterprise architectuur.
 • Het ontwikkelen en/of reviewen van HLD’s als LLD’s.
 • Maken van overige architectuurontwerpen.
 • Mede bepalen van besluitvorming rondom opzet, toepassing en inrichting van netwerken van de Private Cloud en de Private Cloud engineers begeleiden met de uitvoering van deze besluiten.

Achtergrond opdracht

De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat. Een van de afdelingen binnen de CIV is “IV RWS-Infrastructuur”. IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS Organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 160 medewerkers verdeeld over een drietal aandachtsgebieden: Netwerk, Werkplek & KA en Datacenters. Onder Datacenter wordt in dit geval verstaan het geheel aan datacenter IV systemen, zoals netwerken, beveiliging, opslag, back-up, server virtualisatie, databases en middleware. Voor het Infrastructure As A Service (IaaS) Domein, team DC Infra is een ervaren Solution Architect benodigd die samen met de (infra/technische) specialisten als met de business (onze klanten) afstemt over de hele linie van de organisatie van Rijkswaterstaat. Het domein IaaS levert infra-diensten binnen de gestelde kaders en richtlijnen verantwoordelijk voor het kosteneffectief ontwerpen, (laten) realiseren, beheren en controleren c.q. borgen van specifieke en generieke ICT, inclusief ICT infrastructuur, ter ondersteuning van het primaire proces. Team DC Infra is verantwoordelijk voor de virtuele hosting laag, diens onderliggende hardware (o.a. storage) en Back-up & restore. Denk hierbij aan oplossingen zoals o.a. hosting voor Kubernetes platform(en), Citrix VDI, Splunk en “State of the Art” virtuele omgevingen gebaseerd op VMware Cloud Foundation (VCF), vRealize suite componenten etc.

Functie eisen:

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Certificering op (private) datacenter technologieën en diensten, zoals o.a. VMware
 • Ervaring in het werken in een complexe en/of (politieke) overheidsorganisatie
 • Ervaring in het schrijven van HLD’s als LLD’s
 • Ervaring als architect/consultant op het gebied van netwerking; Ethernet routing, switching, VLAN concepten, Spine & Leaf, loadbalancing, datacentra concepten etc.
 • Ervaring met het werken onder architectuur en je hebt ervaring in het werken met multidisciplinaire teams

Overige wensen:

 • Competenties: Resultaatgericht, Praktisch en pragmatisch, Samenwerken, Verbindend en motiverend opereren
 • Een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht
 • Je bent sterk in stakeholder management en het verbinden van doelgroepen
 • Kennis van / ervaring met Togaf – Archimate
 • Je hebt recente kennis van en ervaring met de ICT Infrastructuur van RWS (pré)