Apeldoorn
Senior
36 uur per week
4 months
Startdatum op 1 september
Verlopen
305 Dagen geleden
Belastingdienst

Sr. Specialist SAP BI-tooling

Ervaring met MI-tooling van SAP die de toekomstige situatie met S4/Hana gaat introduceren

Opdrachtomschrijving

Adviseren welke SAP tools het beste waarvoor kunnen worden ingezet en hoe deze ingevoerd kunnen worden, inclusief kennisoverdracht aan de collega's en bijstand bij de migratie hands on mee helpen uitvoeren waar nodig / om in te werken collega's te helpen opstarten.

Achtergrond opdracht

De afdeling Management Informatie maakt onderdeel uit van de Shared Service Organisatie Financieel & Management (SSO-F&MI). Met onze Managementinformatie (MI) ondersteunen wij de hele Belastingdienst bij de Planning & Control cyclus. We leveren moderne interactieve dashboards en andere MI-voorzieningen, waarmee managers en analisten kunnen navigeren naar onderwerp en diepgang via eenduidig gepresenteerde cijfers en grafieken. Ons werkgebied reikt van het ophalen van ruwe data uit diverse bronadministraties tot en met eenduidig presenteren van de cijfers en grafieken in onze dashboards. Ivm de transitie van SAS-MI tooling naar SAP-MI tooling zijn we op zoek naar iemand die kan adviseren over, en helpen invoeren van, nieuwe SAP MI- tooling.

Functie eisen

  • diepgaande kennis van en ervaring met SAP-Business Warehouse (huidige tooling reeds aanwezig)
  • diepgaande kennis van en ervaring met MI-tooling van SAP die de toekomstige situatie met S4/Hana gaat introduceren
  • ervaring met transitie van producten van oudere naar nieuwere SAP MI-tooling
  • kennis van en ervaring met interfaces tbv data-ontsluiting vanuit andere bronsystemen naar SAP MI-tooling
  • adiserende skills op deze terreinen, zoals welk tools het beste voor welke toepassing kunnen worden ingezet
  • didactisch en communicatief vaardig om de kennis en vaardigheden hoe genoemde SAP-tooling te gebruiken te kunnen overbrengen op ontwikkelaars (deze werken nu overwegend met SAS-tooling)
  • Afgeronde HBO opleiding, WO werk- en denkniveau 3 jaar
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.