Den Haag
Senior
36 uur per week
4 months
Startdatum op 7 augustus
Verlopen
306 Dagen geleden
SSC-ICT

Azure Cloud Engineer

Opdrachtomschrijving

Als Cloud Engineer bij SSC-ICT kom je te werken in een multidisciplinair scrumteam dat bezig is met het opzetten van het Cloud fundament voor de Haagse rijksoverheid. Voor dit team is SSC-ICT op zoek naar een bevlogen Cloud Engineer met relevante ervaring op het Microsoft Azure platform en een uitstekende kennis van CI/CD, IaC, Azure Identity en Access Management, Cloud netwerken en netwerk connectiviteit. Hiervoor is een flinke dosis flexibiliteit en creativiteit nodig evenals een coachende instelling richting de collega teamleden. De geschikte kandidaat heeft ruime ervaring als Cloud Engineer op het Azureplatform en kent de best practices voor het inrichten van een schaalbare, veilige omgeving. De volgende taken en resultaatgebieden worden onderkend:

  • Verantwoordelijk voor het bouwen van de infrastructuur en het automatiseren hiervan, je realiseert CI/CD Infrastructure as Code (IaC) pipelines binnen Azure DevOps;

Achtergrond opdracht

Het Cloud Center of Execellende (CCoE) is een team van Cloud Engineers en Architecten die bij SSC-ICT in een korte tijd een stabiel en schaalbaar cloudfundament realiseren. Tegelijkertijd worden hier cloudoplossingen voor klanten en interne workload op gedeployed. Het CCoE concept is een standaard delivery model, gebaseerd op best practices, dat een geautomatiseerde aanpak biedt voor het implementeren, beheren en exploiteren van het Microsoft Azure-platform. Dit leidt tot het effectief en efficiënt onboarden van Azure-workloads (applicaties/oplossingen). Hierbij wordt gebruik gemaakt van DevOps-principes in combinatie met cloud native service management en security controles om SSC-ICT in staat te stellen producten en services te leveren met snelheid, flexibiliteit en veiligheid.

Functie eisen

  • Minimaal in het bezit van een HBO diploma
  • Microsoft Azure Administrator (AZ-104) certificering.

Aanvullende kennis

  • Azure Identity and Access Management;
  • Netwerk Connectiviteit: Virtuele netwerken, ExpressRoute, P2S en S2S VPN's, virtuele netwerk gateways;
  • Azure IaaS Compute Services en hoge beschikbaarheidsoplossingen;
  • Azure opslag;
  • Azure algemene basisinfrastructuur;
  • Azure Beveiliging en Operaties.