Arnhem
Senior
40 uur per week
Startdatum op 15 augustus
Verlopen
360 Dagen geleden
Alle vacatures bij LINKIT

IAM Security Architect

Voor onze klant Alliander zoeken we naar een Senior (C)IAM architect.

IAM Programma:

Voor het IAM programma als onderdeel van het Fit4Future programma (zie onder) moet de basis worden gelegd voor de nieuwe IAM-inrichting. Hiervoor zijn wij op zoek naar versterking op het vlak van IAM architectuur. Op dit moment worden grootzakelijke gebruikers bediend door het medewerkers domein (EIAM) die overgezet moet worden naar het klantendomein (CIAM).

In de rol van (C)IAM Security Architect rapporteer je aan de programmanager IAM. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het opstellen van de IAM doelarchitectuur gericht op de grootzakelijke klanten. Het grootzakelijke applicatielandschap is zeer sterk SAP gebaseerd, dus kennis van en ervaring met SAP, is een grote pré. Om de doelarchitectuur goed neer te zetten, is het belangrijk om eerst de requirements op te halen, deze op papier te zetten en te vertalen naar functionele en technische specificaties. Daarmee ben je een belangrijke schakel tussen de business (van GZ) en Digitalisering/IT.

Fit4Future:

Vanuit business perspectief zijn de initiatieven die voor de komende jaren nodig zijn om te versnellen in de uitvoering van deze opdracht in kaart gebracht. Tegelijkertijd is in de initiatie en planfase van Fit4Future uitgewerkt waar we over 5 jaar en verder willen zijn en wat we willen kunnen, vertaald in een toekomst vaste architectuur met een focus op processen en systemen. In de lopende ontwerpfase worden blauwdrukken opgesteld en partners geselecteerd voor de implementatie.

Bij het vervangen van de IT-kernsystemen binnen de Fit4Future scope kennen we echter een aantal specifieke uitdagingen en risico’s. Zo moeten we meerdere jaren werken aan IT die niet direct zichtbare functionaliteit oplevert, terwijl we verwachten dat de vraag naar nieuwe digitalisering (buiten de Fit4Future scope) sterk zal toenemen. Dit zet druk op de verbouwing van het digitaal fundament met het risico dat noodzakelijk Fit4Future werk niet de juiste prioriteit krijgt. Daarnaast voeren we niet vaak meer grote complexe veranderingen in het bestaande ecosysteem uit, met het risico dat we lifecycle- en contractuele deadlines missen.

Om deze uitdagingen aan te gaan en risico’s te mitigeren hebben we besloten een deel van de activiteiten naast en niet in het digitale ecosysteem te organiseren. Daarbij levert een centraal bestuurd Fit4Future portfolio van programma’s, IT-producten op aan de ARTs (Agile Release Train) in de bestaande digitale ecosystemen. Onder het Fit4Future portfolio zijn vooralsnog drie programma’s opgenomen: ERP (SAP S/4 HANA), Data (platform) en Identity & Access Management (IAM). Deze programma’s hebben ieder een eigen stuurgroep met directieniveau business vertegenwoordiging en rapporteren in het Fit4Future portfolio.

Functieomschrijving:

 • Architect met sterke affiniteit op het vlak van CIAM en significante aantoonbare ervaring van vergelijkbare trajecten.
 • Verantwoordelijk voor ontwerp en (inhoudelijke) ondersteuning in de transitie.
 • Relatiebeheer voeren op (interne / externe) leveranciers en bewaken van de afspraken met en opleveringen door deze leveranciers.
 • Onderhouden van contacten en afstemming met interne en externe stakeholders.

Aanvullende functieomschrijving:

 • HBO met een hands-on mentaliteit.
 • Goede track record met dergelijke trajecten.
 • Ervaring met relevante IAM-methodieken en tooling.
 • Ervaring met IAM voor Grootzakelijke klanten.
 • Kennis van SAP IS-U, SAP MCF en Energie sector.
 • Goede Nederlandse taalkennis.
 • Kennis van SAP landschap is een prĂ©.
 • Specialistische kennis van eigen en andere expertisegebieden.
 • Luister, stelt vragen, acteert op (non)verbale communicatie, actieve rol richting stakeholders.
 • Ervaring in project en agile omgeving.