Apeldoorn
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 31 juli
Verlopen
345 Dagen geleden
Belastingdienst

Applicatie ontwikkelaar COBOL

Wij zijn op zoek naar een Applicatie ontwikkelaar met ervaring van programmeren in COBOL op IBM mainframe met DB2.

Opdrachtbeschrijving

IV zoekt een Senior Applicatie ontwikkelaar Cobol die in een scrumteam aan de slag wil binnen de keten IV-IBS Vennootschaps- en Dividendbelasting. Ben jij nieuwsgierig, proactief en vind jij het leuk om technische oplossingen te bedenken voor een complexe legacy applicatie. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de keten spelen veel zaken, zoals vernieuwing, verservicing (SOA) en voldoen aan (Europese) regelgeving, waardoor het werkaanbod zeer divers is. Ben jij die Senior Applicatie ontwikkelaar die de uitdaging aangaat om kwalitatief goede software te maken en te onderhouden? Dan verwachten we, dat je het leuk vindt om samen te werken met business analisten, architecten, applicatieontwikkelaars en test automation engineers in een complexe omgeving.

Wij werken conform SAFE met 8 scrumteams (4 Cobol teams en 4 Java teams) in een kadans van 2 weken per sprint en 5 sprints per Program Increment met aansluitend een IP sprint. Als Senior Applicatie ontwikkelaar analyseer je samen met de solution architecten en de ontwerpers de technische oplossing (HOE) voor de vragen (WAT) vanuit de business, laat de voor- en nadelen van de mogelijke scenario’s zien, en werkt features en userstories uit naar technische constructies voor de applicatie waarvoor je samen met je team verantwoordelijk bent. Daarnaast begeleid/coach je andere applicatieontwikkelaars in het leveren van deze technische oplossingen.

Achtergrond opdracht

Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De afdeling IBS Vennootschapsbelasting en Dividendbelasting (VPB en DIV) zorgt voor architectuur, ontwikkeling, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en inzet van applicaties binnen de keten Vennootschapsbelasting (VpB) en Dividendbelasting. Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste Applicatie ontwikkelaar Cobol met coachingsvaardigheden die aan de slag wil met wetgeving en onderhoud in een scrumteam dat voorspelbaar, kwalitatief goede IT oplossingenmoet opleveren voor de VPB. Samen met de andere scrumteams zal een geintegreerde oplossing voor de gebruikers gerealiseerd moeten worden, zodat wetgeving tijdig kan worden uitgevoerd/ondersteund met IT oplossingen.

Functie eisen

  • Je hebt ervaring met opstellen van technische ontwerpen/technische constructies
  • Je hebt ervaring met programmeren in COBOL op IBM mainframe met DB2
  • Je hebt ervaring met agile/scrum werken en kennis van de concepten en werkwijzen binnen het SAFe-model
  • COBOL, CICS, DB2
  • HBO- werk en denkniveau
  • Je hebt 7 jaar ervaring met programmeren in COBOL op IBM mainframe
  • Je hebt 5 jaar ervaring met coachen van (beginnende) programmeurs

Competenties

Jij hebt een helikopterview, maar ook aandacht voor details. Als een agile-minded professional ben je een echte teamspeler. Je wilt in elke sprint met het team een goed resultaat neerzetten. En je streeft continu naar verbetering. Je bent proactief, samenwerkingsgericht, flexibel, analytisch, communicatief vaardig en gericht op kennisdeling/ -overdracht/-borging. Daarnaast heb je voldoende lef en overtuigingskracht om aanpassingen/verbeteringen in de aanpak uit te leggen aan collega's. We zoeken een ‘T-shaped professional’ waarvan wordt verwacht dat jij ook de andere disciplines binnen het team kan en wil assisteren waar nodig.

Overige functiewensen

Je hebt bij voorkeur ervaring met de volgende tools: Harvest, Jira, Confluence, Bizzdesign Enterprise Architect

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.