Hybride of Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 juli
Verlopen
303 Dagen geleden
Rijksvastgoedbedrijf

Technical Lead / Solution Architect Data Services

Wij zoeken een Technical Lead / Solution Architect met focus op gebied van gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van datasets.

Binnen het RVB vormt informatievoorziening een belangrijk onderdeel van de organisatie. De bedrijfsprocesarchitectuur en de daarbij behorende integrale informatievoorziening vormt het zenuwstelsel voor een slagvaardig, efficiënt en innoverend Rijksvastgoedbedrijf. Met de I-functie gaat het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) inzetten op groei, optimalisatie en innovatie door gebruik van nieuwe technieken, vaardigheden en werkwijzen. De I-functie is begin 2021 gestart. Eind 2022 is de i-strategie voor het RVB vastgesteld. Deze bestaat uit zes pijlers, waar data er een van is. Door data gedreven te werken leggen we een goede en betrouwbare basis voor onze dienstverlening: data is de brandstof voor ons functioneren.

De sectie Data Services valt binnen de I-functie onder de afdeling Informatie Voorziening. De sectie levert zowel BI als LI (Location Intelligence). In het verlengde van de i-strategie heeft de sectie Data Services haar eigen ambitie bepaald. Hierin wordt gesteld dat de sectie toewerkt naar het zijn van de centrale dataleverancier voor de organisatie, vanuit een (nog in te richten) Corporate DataWarehouse. De sectie wil zich gaan richten op generieke en gestandaardiseerde data- en informatieproducten. En een zeer gebruiksvriendelijke zelfservice omgeving. Daarnaast wil de sectie ook een bijdrage leveren aan het datagedreven sturen door dashboards te realiseren waarin de benodigde kpi’s geautomatiseerd worden aangeleverd.

Om de ambitie te realiseren zet de sectie stappen op de lijnen techniek, proces en organisatie. Zo zijn we, naast het inrichten van een Corporate DataWarehouse, bezig met de implementatie van Agile Scrum. Er is veel aandacht voor het netwerk van stakeholders binnen de organisatie, om op die manier het partnership met de business verder vorm te geven. Voor de sectie Data Services wordt een Technical Lead / Solution Architect uitgevraagd.

Opdrachtomschrijving

Sinds begin 2022 is er een start gemaakt met het inrichten van de rol van technical lead voor de sectie. De sectie is op zoek naar een techlead die een vervolg kan geven aan lopende zaken en een bijdrage kan leveren aan het verder inrichten van de rol. De teachlead heeft zeker het komende jaar nog een belangrijke rol in het realiseren van de ambitie van de sectie Data Services. Als Technical Lead/Solution Architect Data Services sta je aan de lat voor de technisch inhoudelijke component van het team en ben je

verantwoordelijk voor de volgende hoofdzaken:

 1. Het adviseren en coachen van developers bij de vertaling van functionele eisen en wensen van de business naar een toekomst vaste oplossingsrichtingen en de realisatie ervan.
 2. Samen met scrum master, Product owner en sectie hoofd invulling geven aan de realisatie van de ambitie van Data Services
 3. Verbinding met architectuur board en verdiepen
 4. Het organiseren van de technologie waarmee diensten van data services geleverd kunnen worden;
 5. Verbetering van de dienstverlening van de sectie Data Services door het adviseren over de inzet van technologie en het verbeteren van gebruik van bestaande technologie;
 6. Coachen van developers;
 7. Continu verbeteren van de voortbrenging zodat er een modern innovatief werkend team ontstaat.

Functie eisen:

 • Kandidaat beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde HBO opleiding en/of minimaal 3 jaar ervaring in de rol van Tech Lead – Solution Architect.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als lead engineer op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van datasets.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met het hands-on realiseren van datawarehouses en dataservices.
 • Kandidaat heeft ervaring met het opstellen van solution architectuur.

Overige wensen:

 • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft als lead engineer / solution architect op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van datasets (met een geometrische component).
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over ervaring op het toepassen van een of meer van de volgende technologieën: Postgress en Oracle databases, Oracle Analytics Server, Oracle Business Intelligence Enterprise Edition, Oracle Datawarehouse Administration Console (DAC), Oracle Data Integrator (ODI), R, Python, PowerBI en ervaring heeft met data virtualisatie, data lake en open source Analytics en ETL-tooling.
 • Mate waarin kandidaat ervaring heeft met het verbeteren van de voortbrenging en de dienstverlening op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van datasets.
 • Kandidaat beschikt over ervaring met geometrische data.
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over de competenties en vaardigheden:
  • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden;
  • Je bent sensitief en hebt het vermogen om de behoefte achter de vraag te achterhalen;
  • Je bent inspirerend voor zowel de specialisten in je team als voor de business als gesprekspartner;
  • Je bent een echte teamspeler;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je weet goed anderen te overtuigen en kan goed met weerstand omgaan;
  • Je bent creatief in oplossingen.