Utrecht
Medior
12 uur per week
12 months
Startdatum op 15 juli
Verlopen
359 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Functioneel beheerder (part-time)

Voor deze positie zoeken wij een medior/senior Functioneel beheerder, met o.a. focus op BiSL, LEAN en webbased applicaties.

Opdrachtomschrijving

Belastingheffing is binnen Rijkswaterstaat een van onze belangrijke taken. Het gaat dan om de verontreinigingsheffing rijkswateren. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het principe ‘de vervuiler betaalt’. Wij geloven dat een goed beheerde informatievoorziening rust en kwaliteit brengt in het bedrijfsproces, in dit geval het opleggen van de verontreinigingsheffing. Wij

gebruiken daarvoor de applicatie WVO Heffingen. Wil jij ons helpen een goed beheerde informatievoorziening in stand te houden voor deze belangrijke applicatie in het domein Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving? De functioneel beheerder zorgt ervoor dat de bestaande informatievoorziening zo lang en optimaal mogelijk gebruikt kan worden. Om dit te kunnen, zorgt hij ervoor dat de gebruikers weten hoe ze de applicaties kunnen gebruiken. Daarnaast stuurt deze tijdig aan op aanpassing van de applicatie zodat deze aan blijft sluiten bij het proces van de eindgebruiker en blijft passen binnen de kaders van verplichte richtlijnen en weten regelgeving. Je bent de verbindende factor tussen het bedrijfsproces en het IT proces. Je werkt samen met andere functioneel beheerders in een keten met (kern)gebruikers, informatiemanagers, applicatiebeheerders, technisch beheerders en leveranciers.

Het aandachtsgebied:

Je wordt de functioneel beheerder van de belastingapplicatie WVO Heffingen. Daarnaast treedt je op als Product Owner richting de softwareleverancier en bent aanspreekpunt voor de Belastingdienst die de verzending en de invordering van de aanslagen verontreinigingsheffing voor ons doet.

Binnen het domein richt je je op de volgende functioneel beheer taken:

 1. Specificeren van wijzigingen en zorgen voor voldoende werkvoorraad voor de ontwikkelaars;
 2. Ontwikkelen van rapportages;
 3. Testen van nieuwe releases/configuratie van applicaties;
 4. Het maandelijks verzorgen van de aanslagoplegging verontreinigingsheffing;
 5. Het onderhouden van contact met de Belastingdienst;
 6. Ondersteunen van de gebruikers;
 7. Diverse uitvoerende werkzaamheden binnen applicatie gerelateerde projecten.

De taken zijn geordend in een PDCA cyclus, hebben betrekking op een complexe kennisrijke applicatie en liggen op operationeel niveau.

Functie eisen:

 • Kandidaat beschikt over HBO werk- en denkniveau, dit blijkt uit een afgeronde hbo-opleiding en 3 tot 5 jaar ervaring met het vanuit de vraagkant vernieuwen, actualiseren en beheren van (webbased) applicaties.
 • Kandidaat heeft ervaring met kwaliteitsmethoden (zoals LEAN) en het meenemen van het kwaliteitsaspect in de werkzaamheden.
 • Kandidaat heeft kennis van en ervaring met ondersteuning van gebruikers.
 • Kandidaat heeft kennis van en ervaring met functioneel beheer (BiSL) en ICT.
 • Let op, dit is een part-time opdracht voor ongeveer 12 uur per week.

Overige wensen:

 • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van en ervaring heeft met Belastingheffing in het algemeen en Verontreinigingsheffing in het bijzonder.
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met Agile werken.
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over een netwerk en ervaring als Product Owner richting softwareleveranciers.