Assen
Senior
32 uur per week
12 months
Startdatum op 1 juli
Verlopen
395 Dagen geleden
DICTU

Software ontwikkelaar/ DevOps medewerker

Oracle Database PL/SQL Developer Certified Professional

Opdrachtomschrijving

Als software ontwikkelaar/ DevOps medewerker is je voornaamste taak om functionele wensen te vertalen in werkende software en om die software daarna ook technisch te beheren. Ook het analyseren en oplossen van productie incidenten hoort hier bij. Onze applicaties zijn gebouwd in Oracle Apex en draaien op dit moment op versie 21.2 vanuit een Oracle 19 database. Je komt te werken in het Agile kernteam dat ca. 16 Apex applicaties beheert en onderhoudt voor verschillende klanten. Mogelijk kan je ook voor enkele dagen in de week worden gedetacheerd bij een ander Agile Apex team om mee te helpen aan de doorontwikkeling van applicaties. Je hebt ruime kennis en ervaring in recente Apex en hebt naast ontwikkelkwaliteiten ook een beheer en test mindset. Je draait mee in een multidiciplinair team en zal daarin naast software ontwikkeling ook ondersteuning geven op gebieden van ontwerp, testen en beheer. Vanwege het DevOps karakter van het team zul je ook ingeroosterd worden in de beheerdienst die het team heeft. Dit betekent dat je af en toe ”Man van de dag” bent en alle productieissues bij jou op je bordje komen te liggen. Het kan zijn dat in de toekomst het draaien van consignatiediensten wordt toegevoegd aan het takenpakket. Werkdagen ma-vr, 36 uur p/w Standplaats Assen en Zwolle, bij voorkeur iemand uit de regio. Indien niet woonachtig in de regio is flexibiliteit in reizen een voorwaarde.

Achtergrond opdracht

De werkzaamheden vinden plaats binnen een ervaren team dat in een agile omgeving meerdere applicaties beheert en ontwikkelt. Het team bestaat uit DICTU en RVO medewerkers die samen de hele ontwikkel en beheerscyclus uitvoeren. De samenwerking binnen het team is goed. In een eventueel gesprek wordt naast de gevraagde kennis en ervaring met name gekeken of de persoon past binnen het team.

Functie eisen

  • Kennis van Agile werkmethoden, Scrum en Sprints, meedoen aan PI-events
  • Beoorderen en testen van het werk van mede ontwikkelaars in het team
  • Opstellen en uitdragen van standaarden en best practices voor het Dictu Apex gilde, fungeren als vraagbaak voor de business en andere Apex teams, opstellen van informatieanalyses en ontwerp datamodellen. Geautomatiseerd opleveren van software via onze eigen opleverstraat.
  • Oracle Database PL/SQL Developer Certified Professional 5 jaar
  • Oracle Application Express (APEX) Certified 5 jaar
  • Aantoonbare relevante ervaring met Agile/Scrum werken en in een DevOps omgeving 5 jaar
  • Aantoonbare ervaring met beheerdiensten en beheren van een applicatie 5 jaar

Overige functiewensen

  • Bereid te reizen tussen vestigingen. Maandelijkse samenwerkingsmomenten op kantoor in Assen en/of Zwolle. In overleg op andere locaties.
  • Ervaring binnen overheidsorganisaties.
  • Bekend met Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en DICTU is een pré.
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.