Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 10 juli
Verlopen
366 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

PostgreSQL Engineer

Op zoek naar een PostgreSQL Engineer!

Opdrachtomschrijving:

Als Database Beheerder ben je binnen het team mede verantwoordelijk voor de continuïteit, beschikbaarheid, integriteit en beveiliging van de databases van de IND in de breedste zin van het woord. Het overgrote deel van die databases behoort tot INDiGO, het primaire systeem van de IND. Voor de vernieuwing van ons ICT-landschap zijn wij op zoek naar een PostgreSQL specialist. Deze specialist is het aanspreekpunt voor het opzetten van nieuwe en het bewaken het optimaliseren van de bestaande database omgevingen, het dagelijks beheer, het oplossen van incidenten en het onderhouden van standaarden en werkinstructies. Hij/zij neemt daarnaast ook deel aan verbetertrajecten en lopende technische projecten waaronder upgrades, migraties, uitbreidingen. 

Je maakt onderdeel uit van het Database Beheer team dat de databases van het ICT-landschap beheert. De databasemanagementsystemen die beheerd worden zijn Oracle, MS SQL Server en PostgreSQL. Het team bestaat momenteel uit 6 databasebeheerders met elk hun eigen specialisme. 

Eisen:

  • Aantoonbare ervaring met PostgreSQL 
  • Ervaring met Linux en Linux scripting 
  • Tenminste 3 jaar ervaring als database engineer 
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.