Maasland
Senior
40 uur per week
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
385 Dagen geleden

IAM Consultant

Heb jij veel kennis van SQL, Java, Powershell en ben jij helemaal thuis in de wereld van IAM?

Via onze klant Kyndryl zijn we opzoek naar meerdere IAM consultants en/of specialisten voor Defensie.

Wil jij in je eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

De afdeling GIT & Infra heeft als primaire doelstelling het exploiteren van de Defensie-infrastructuur en hierop ICT Services te verzorgen.

De secties hebben binnen GIT & Infra als doel het realiseren van de beschikbaarheid en het beheer van gekwalificeerd personeel en materieel om uitvoering te geven aan proces-, project- en resourcemanagement activiteiten op het gebied van Realiseren en Leveren. Elke sectie houdt zich met een specifiek werkgebied bezig.

De werkzaamheden van de afdeling Identity Management (IDM) worden uitgevoerd binnen de sectie Beveiliging. De sectie Beveiliging garandeert de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens van het Ministerie van Defensie en haar ketenpartners, zodat zij altijd en overal kunnen werken met hun gegevens. Daarmee levert de sectie Beveiliging een wezenlijke bijdrage aan de reactiesnelheid en de slagkracht van het Ministerie van Defensie en haar ketenpartners.

Wat ga je doen?

Als IAM Beheerder zal je deelnemen in het Agile team waar jij verschillende activiteiten zal uitvoeren, waaronder:

  • Je gaat aan de slag met het oppakken van de backlog items. Hierin staan items die te maken hebben met ontwerp, ontwikkel en beheerprocessen, maar ook het schrijven van technische documentatie.
  • Ook zal je je natuurlijk bezighouden met grote, zeer complexe incidenten, changes en problemen.
  • Gezien jouw Senioriteit ben je een voorbeeld voor de junior en (eerste) beheerders; je instrueert en coacht hen. Daarnaast zal je advies leveren over de techniek, samenhang en haalbaarheid van IT gerelateerde vraagstukken.

IBM Security Dirctory Integrator (SDI) vormt samen met Directoryservers het hart van IAM. Voorheen was er voor SDI specifieke kennis nodig van oude JAVA code. Het huidige team heeft dit omgezet naar Powershell gestuurde basisassemblages. Hierbij is het belangrijk dat je over SDI/assemblage en/of een brede Powershell kennis bezit.

Bijna alle monitoring taken worden door Powershell scripts gedaan, welke door het team gebouwd en onderhouden worden. De uitdaging ligt hier in het verbeteren en effectiever toepassen van de scripts.

聽聽聽聽聽聽Je bent in het bezit van een HBO diploma richting IT;

聽聽聽聽聽聽Goede kennis van/met SQL en/of JAVA is een must. 聽

聽聽聽聽聽聽Je hebt veel ervaring met Powershell

聽聽聽聽聽聽Je hebt bij voorkeur technische ervaring met Sailpoint(IIQ)

聽聽聽聽聽聽Je hebt ervaring met de volgende IBM聽producten: SDI en/of SDS

聽聽聽聽聽聽Je hebt technische algemene kennis van Identity & Access management

聽聽聽聽聽聽Je bent vaardig in het opstellen van adviezen en rapportages;

聽聽聽聽聽聽Je kunt collega鈥檚 sturen en coachen;

聽聽聽聽聽聽Bereidheid tot het lopen van consignatiediensten;

聽聽聽聽聽聽Je bent bekend met ITIL en Agile werken;

聽聽聽聽聽聽Je handelt zowel op zakelijk als sociaal gebied integer.

Verder:

  • Hybride werken is mogelijk
  • In het begin zal er meer aanwezigheid op kantoor worden verwacht, daarna is het afhankelijk van de inhoud (gevoeligheid en veiligheid).
  • Vanwege de eindklant is er een screening van toepassing, de gemiddelde doorlooptijd hiervan bedraagt 8 weken.