Utrecht
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
259 Dagen geleden
Belastingdienst

Front-end developer

Wij zijn op zoek naar een Front-end developer met kennis en ervaring van VUE.js 3.0 framework, TypeScript en JSON.

Opdrachtbeschrijving

De Belastingdienst werkt aan een technische verkenning met als doel (technische) ervaring opdoen met fiscale ondersteuning voor burgers en ondernemers binnen hun eigen leefomgeving. Deze ondersteuning zal worden aangeboden via marktpartijen.

Om efficient verschillende vormen van fiscale ondersteuning te ontwikkelen, aan te bieden en te onderhouden, is in 2022 gewerkt aan een basis hiervoor. Deze basis wordt gevormd door een Framework (low-code, in VUE3 + Typescript) waarmee webcomponenten worden gebouwd die op hun beurt als een soort plug-in worden aangeboden aan marktpartijen. Een webcomponent kan bestaan uit een interface naar een API-service, bijvoorbeeld voor het ophalen van gegevens over de motorrijtuigenbelasting. Of een wat uitgebreidere pop-up die fiscale ondersteuning biedt bij het inboeken van een factuur in een boekhoudpakket. Deze webcomponenten worden in low- code (JSON) beschreven in een definition project. Hiervoor hoef je geen programmeerkennis te hebben. Dit definition project wordt dan tijdens de BUILD omgezet naar Javascript, waarbij de vormgeving uit ons Designsysteem BOLD komt. Het framework dient uiteindelijke meerdere varianten van webcomponenten op te leveren. Van eenvoudig naar complexere vormen van interactie. Deze varianten staan beschreven in een volwassenheidsmodel. Vorig jaar zijn de eerste twee varianten (van 5) gerealiseerd:

 1. een infoElement; ophalen van een berekend resultaat (getal/tekst/link/url)
 2. een infoCard; een formulier waarin kan worden ingevuld & geanalyseerd om te komen tot een resultaat.

Dit jaar willen we de volgende 2 varianten gaan realiseren:

 1. De infoCard+ (meerdere formulieren (variant 2) aan elkaar gekoppeld)
 2. Wizard, fiscale ondersteuning o.b.v. vraag en antwoord met gebruikmaking van meerdere formulieren. Het eindresultaat moet voor de gebruiker op te slaan zijn in PDF

Als ontwikkelaar werk je aan een bestaand project waarbij je gebruik maakt van GitHub. Je bouwt verder aan software waarvoor al een basis is gelegd door developers in 2022. Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het framework, maar ook aanverwante zaken, als het opzetten van een testomgeving.

 • Realiseren infoCard+ & Wizard varianten in low-code + build.
 • Verder implementeren van ons Designsysteem (huisstijl package met VUE 3 wrapper)
 • WYSIWYG interface maken om snel low-code syntax te genereren (zie voorbeeld) in editor (wij werken met VS Code)
 • API omgeving opzetten voor testen
 • Documenteren

Het ontwikkelteam is klein en bestaat uit productowner, een vormgever en een technisch consultant. Er wordt van je verwacht dat:

 • je zeer zelfstandig kunt werken,
 • je niet in de war raakt als er een keer geen uitgeschreven user stories zijn en
 • je van een pittig gesprek met de teamleden houdt over de inhoud van wat wij doen.

Functie eisen

 • Ruime ervaring in het ontwikkelen van client side web toepassingen in VUE.js 3.0 framework. Vue 3 kent geen geheimen voor je.
 • Ruime ervaring met TypeScript.
 • Je bouwt verder op de software die een andere VUE developer heeft ontwikkeld. Dit levert voor jou dus geen programmeren probleem op.
 • Vue.js (3.0), GitHub, low-code.
 • Kennis van Cypress testomgeving is een pré.
 • HBO werk- & denkniveau: Webdevelopment (4 jaar ervaring).
 • 3 jaar ervaring in het ontwikkelen van webcomponent toepassingen in VUE.js framework.
 • 1 jaar ervaring in het cross server uitwisselen van data met JSON.
 • Het is een pré als je ervaring hebt in het werken volgens de Agile Scrum methodiek.

Competenties

Je bent een teamspeler. Je denk met je collega's mee over de verdere ontwikkeling van online-dienstverlening binnen de leefomgeving van belastingplichtigen, waarbij jij input levert t.a.v. de technologische kant. Je bent sterk communicatief daar waar je uitleg geeft over te maken (technologische) keuzes en de gevolgen hiervan. Je bent goed in het overdragen van kennis (zowel mondeling als schriftelijk).

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.