Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
388 Dagen geleden
Logius

Transformatie Specialist

Wij zijn op zoek naar een Transformatie Specialist met kennis en ervaring van Document en/of XML transformatie, CK editor, Rule-based engine, Docker, Kubernetes en van CI/CD architectuur.

Opdrachtbeschrijving

Voor dit project zoeken we iemand die met twee processen aan de slag kan gaan. Enerzijds moet de architectuur worden doorontwikkeld. Er is nu een CI/CD omgeving opgezet middels Docker en Kubernetes, en daarnaast moet worden doorontwikkeld aan een element structuur transformatieproces dat kantoorbestandsformaten (o.a. .docx, .odt, .pptx, pdf etc.) transformeert naar opgeschoonde HTML. Van deze ‘schone HTML’ willen we middels een rule-engine stapsgewijs toegankelijke HTML maken, door in een WYSIWYG-interface de juiste vragen aan de gebruiker te stellen. Jij verzorgt de document-transformatie door gebruik te maken van bestaande open source libraries die dit kunnen, en voedt de rule-engine, waarbij je nauw samenwerkt met onze UX-designer om tot goede feedback-flows te komen.

Achtergrond opdracht

Dit project betreft het maken van een MVP om kantoorbestandsformaten te transformeren naar toegankelijke HTML. Deze vacature beperkt zich tot het doorontwikkelen van de architectuur, het doorontwikkelen van de transformatiesoftware en de rule-engine.

Functie eisen

  • Kennis van en ervaring met SaFe-Agile werkprocessen, of bereid dit te leren
  • Documenttransformatie en/of XML-transformaties, JSON
  • Ervaring met rule-based engine
  • CK editor ervaring
  • Ervaring met Docker en Kubernetes
  • Kennis van en ervaring met CI/CD architectuur
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.