Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 15 juni
Verlopen
370 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

DevOps Engineer

Op zoek naar een DevOps Engineer!

Opdrachtomschrijving:

Voor het IT4IT team dat zich richt op vernieuwing van ons ICT landschap zoeken wij een ervaren, enthousiaste, leergierige en technischgeorienteerde specialist op het gebied van devops engineering (Kubernetes, continuous integration & delivery/deployment). Je gaat werken met een op Tanzu gebaseerde kubernetes omgeving. Je ondersteunt de software ontwikkeling en deployment in brede zin, is verantwoordelijk voor onderhoud en doorontwikkeling van het gebruikte platform, werkt nauw samen met agile ontwikkelteams en technische beheer afdelingen (infra teams, network/security, architectuur).

We zoeken vooral iemand die makkelijk schakelt tussen developers enerzijds en infra beheerders/specialisten anderzijds. Vanuit die positie help je ons alles te automatiseren wat er te automatiseren valt, heen en weer. Je werkt aan een omgeving voor ontwikkelaars om systemen te maken, te hosten en te implementeren, waardoor ontwikkelaars worden beschermd tegen de complexiteit van de infrastructuurzijde (het opzetten, configureren en beheren van elementen zoals servers en databases). De snelheid van het ontwikkelen van systemen kan verbeteren en de ontwikkelaars kunnen zich op de toepassing zelf te concentreren. 

Je maakt onderdeel uit van het IT4IT team dat de ontwikkelteams van de IND ondersteunt in het software voortbrengingsproces en een platform faciliteert waarop nieuwe, op containertechnologie gebaseerde software kan draaien. Momenteel is het IT4IT team bezig met de overgang van een Rancher kubernetes omgeving naar een op VMware Tanzu gebaseerd platform. De onderliggende on premise infrastructuur is gebaseerd op VMware Cloud Foundation. De doelsituatie voor IND is een overgang naar informatiegestuurd werken. De komende jaren zal het huidige informatiesysteem van de IND gemoderniseerd worden. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de on-premise infrastructuur icm met infrastructuur van (cloud)dienstverleners.  

Eisen:

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met Kubernetes platforms, zoals Tanzu, RKE2 of Azure Kubernetes Services.
  • Tenminste 3 jaar ervaring als Devops Engineer in een Agile/Scrum team.