Den Haag
Senior
32 uur per week
6 months
Startdatum op 3 juli
Verlopen
376 Dagen geleden
DICTU

ICT expert Applicatiebeheer

Opdrachtomschrijving

We zoeken een applicatiebeheerder voor Team Economie en Duurzaamheid in Den Haag. De opdracht betreft het beheren van de technische applicatieomgevingen voor in- en externe softwarepakketen. Hoofdactiviteiten zijn het (laten) oplossen van applicatie/database/infra-problemen, installeren software/updates, patches. Daarnaast ook het uitvoeren Life Cycle Management (LCM) updates en het onderzoeken en (laten) oplossen van infrastructuur/platform/security issues/incidenten. Gewenste skills zijn problemen analyseren, samenwerken en communiceren i.v.m. complexe systemen en afhankelijkheden. Klant RVO is eigenaar van de systemen. DICTU beheert de technische infrastructuur (applicatie hosting) en bewaakt de beschikbaarheid van de gekoppelde systemen (applicatie beheer). De applicatiebeheerder onderhoud contacten met verschillende dictu-teams binnen DICTU, Functioneel Beheer en applicatie-leveranciers en bewaakt de voortgang van technische issues op de applicatie.

Achtergrond opdracht

Voor onze klant RVO onderhoudt DICTU meerdere standaard- en maatwerkapplicaties. Als technisch applicatiebeheerder zul je zelfstandig of samen met collega’s verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een aantal applicaties.

Functie eisen

  • Minimaal 8 jaar ervaring met applicatiebeheer, troubleshooting, installaties voor meerdere applicaties gelijktijdig. Ervaring binnen de overheid.
  • Initiatiefrijk, zelfstandig kunnen werken, goed kunnen plannen/organiseren en samenwerkingsgericht
  • Uitvoeren Technisch (applicatie) Beheer, proactief beheer, zelfstandig en in samenwerking met IT, Functioneel Beheer, Leverancier oplossen van verstoringen, uitvoeren installaties, Engelse taal 6 jaar
  • Beheren/onderhouden Installatie/config handleidingen/runbooks 6 jaar
  • Scrum/ Agile / Devops werken /ITIL 3 jaar
  • Windows IIS, Linux, MySQL, SQL Server, Loadbalancers 6 jaar

Competenties

Goede communicatievevaardigheden, Proactiviteit, Zelfstandig werken, Doortastend. Flexibel, Tijdig escaleren, hulp vragen. Omgevingsbewust, begrijpt de organisatie om zich heen. Meerdere ballen in de lucht kunnen houden.

Aanvullende kennis

Maria DB, Appache, PHP, OTAP omgevingen, Oracle-DBA, SQL Server DBA,

Overige functiewensen

Kennis van financeprocessen, Leningen en Garanties , Simple-Saml

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.