Apeldoorn
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 8 juni
Verlopen
424 Dagen geleden
Belastingdienst

Applicatieontwikkelaar sr

Wij zijn op zoek naar een Senior Applicatieontwikkelaar met kennis en ervaring van OSS Open Formulieren.

Opdrachtbeschrijving

De Belastingdienst wil het eigen Design System Bold toepassen in de OSS Open Formulieren. Dit is op dit moment niet mogelijk omdat Open Formulieren hiervoor aangepast dient te worden. Zelfstandig de OSS Open Formulieren op een dusdanige wijze onder architectuur en kwaliteitsraamwerken aan te passen, te testen, te valideren met de community, te demo’en en te releasen, dat het mogelijk wordt Design Systems (in ieder geval het Belastingdienst Design System Bold) te gebruiken in Open Formulieren, zodat deze ingezet kan worden door alle gebruikers van Open Formulieren, waaronder de Belastingdienst. Gebruik op de bestaande manier dient onverminderd gegarandeerd te zijn. Prestatiedoelstelling is in augustus 2023 de aangepaste software in productie te hebben staan.

Achtergrond opdracht

De planning van de Belastingdienst geeft aan dat een eerste formulier op basis van Open Formulieren en Bold in september 2023 naar productie gebracht wordt. Deze opdracht bevindt zich op het kritieke pad voor de planning van de Belastingdienst.

Functie eisen

  • Universitair niveau Informatica
  • 2 jaar aantoonbare ervaring met ontwikkelen aan de core van de OSS Open Formulieren en alle onderliggende componenten zoals gerealiseerd met behulp van onder andere Postgres, Django, Form.io, Python en Docker.
  • 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken met betrokken software repositories, documenteren, doen van pull requests, (laten) testen, demo’en, packagen en uitleveren van de geraliseerde componenten binnen de OSS Open Formulieren.

Competenties

Gezochte medewerker is in staat te opereren binnen een klein team van betrokken specialisten, binnen een Agile omgeving, waarbij de bestaande architectuur en standaards van Open Formulieren gevolgd worden. Een goed begrip is noodzakelijk van wat erbij komt kijken een integrale aanpassing zoals deze door te voeren en in een relatief korte periode naar productie te brengen. Samenwerking met de teams DX Open Formulieren en Bold (beide binnen de afdeling Generiek Portaal) binnen de Belastingdienst is van groot belang om er zeker van zijn dat integratie van Bold na oplevering daadwerkelijk eenvoudig uit te voeren is.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.