Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 5 juni
Verlopen
402 Dagen geleden
Belastingdienst

Specialist managementinformatie O&P

Aantoonbare ervaring in opdrachten mbt HR reporting en analytics

Opdrachtomschrijving

Als specialist managementinformatie Organisatie & Personeel maak je de vertaalslag van een business-vragen naar een data-antwoord. Je houdt daarvoor een intake met klanten en helpt de vraag achter de vraag te zoeken. Je klanten zijn de managers, advieurs en beleidsmakers van de Belastingdienst. Jouw taak is het zo compleet mogelijk formuleren van een de informatiebehoefte en je hebt de deskundigheid om die uit te voeren. Je weet als geen ander waar de valkuilen zitten bij het verzamelen, prepareren en het beoordelen van de kwaliteit van data. Het signaleren van onjuistheden en leveren van bijdragen aan de oplossing geeft jou een meerwaarde. Je voert onderzoeken zelfstandig uit en betrekt collega's en klanten van je team daarbij om te leren en kennis te delen. Aan hen presenteer je het inzicht dat helpt de juiste beslissingen te nemen of beleid aan te passen waarbij je bijdraagt aan het meer data-gedreven werken van de Belastingdienst. Je opdrachten komen uit het programma “Data Bedreven Werken op het O&P Domein” van de Belastingdienst maar je komt ook zelf met ideeën en voorstellen. Daartoe zoek je naar trends of verbanden in de grote hoeveelheden O&P data van de Belastingdienst. Dat kan O&P maar ook andere data zijn van partijen binnen en buiten de Belastingdienst. Je focus ligt daarbij op de terreinen van O&P control en ken- en stuurgetallen. Je werkt sterk samen met collega’s van diverse organisatieonderdelen en rapporteert aan de programmamanager.

Achtergrond opdracht

Ken- en stuurgetallen op organisatie- en personeelsgebied leveren een schat aan informatie. Maar ze zijn pas echt van waarde wanneer er sprake is van een analyse en toepassing in de context. Daar kom jij in beeld. Als specialist managementinformatie O&P lever jij de producten waarmee de Belastingdienst stuurt en kan blijven sturen. De brug slaan tussen cijfers en inhoudelijke vraagstukken op O&P-gebied: daar draait het om in jouw functie. Je bouwt mee aan het mogelijk maken en uitvoeren van dashboarding, reporting en data-analyses waarmee je een antwoord geeft op strategische en tactische vragen uit het O&P-domein. Jouw producten dragen bij aan de verbetering van de informatievoorziening op basis waarvan de Belastingdienst kan sturen en zichzelf kan blijven verbeteren.

Functie eisen

  • Bedrijfskundige Informatica of bestuurlijke informatiekunde, Master of Informationmanagement of soortgelijk incl afronding
  • Data science, econometrie, wiskunde of soortgelijk incl afronding
  • Aantoonbare ervaring werken bij grote uitvoeringsorganisatie 2 jaar
  • Aantoonbare ervaring in opdrachten mbt HR reporting en analytics 3 jaar
  • Aantoonbare kennis van statistische analyses en afgeronde onderzoeken. 3 jaar

Competenties

– Zelfstandig, resultaatgericht, gedreven en nieuwsgierig

– Sterk in presenteren weet kennis makkelijk over te brengen.

– Toont daadkracht, is innovatief, communicatief en gedreven.

– Goed in plannen en organiseren en kan goed omgaan met werkdruk.

– Communicatief sterk, heeft uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en kan goed netwerken

Aanvullende kennis

– Kennis van SAP-HR en HR-processen is een pre

– Je hebt ervaring met de analyse van grote hoeveelheden data

– Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom privacy (AVG)

– Is bekend met de IT-inrichting van data-omgevingen en uitwisseling.

– Kennis en ervaring met Excel en overige relevante tools.

Overige functiewensen

Interesse en ambitie liggen in de wereld van de business intelligence en data-science. Beschikt over eigen telefoon, werkomgeving wordt beschikbaar gesteld Kan op afstand werken

Bijzonderheden

Alleen medewerkers in loondienst

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.