Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
385 Dagen geleden
Logius

DevOps Engineer binnen team Oskar

Wij zijn op zoek naar een DevOps Engineer met ervaring van bouwen en onderhouden van interfaces, endpoints en API’s (Java / Kubernetes / Docker / Helm / Pipelines (CI/CD).

Opdrachtbeschrijving

Inhuur van een Senior DevOps Engineer voor het team Oskar als onderdeel van de ART GegevensGebruik.

Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en werkt graag zelfstandig, maar ook samen met andere specialisten, om tot oplossingen voor technische IT-problemen te komen. Wegens de complexiteit is het essentieel de samenwerking op te zoeken en waar nodig de hulpvraag te stellen.

We werken agile in een SAFe framework middels de SCRUM methodiek. Je werkt samen met architecten en ontwikkelaars aan de oplossingen. Jouw visie en mening is meer dan gewenst om tot goede oplossingen te komen en zonodig tijdig bij te sturen.

Je werkzaamheden zijn:

 • Het in teamverband ontwikkelen en beheren van software applicaties, in een Agile/Scrum (SAFe) organisatiestructuur
 • Het geautomatiseerd uitrollen en testen met GitLab pipelines op Kubernetes
 • Meedenken over de doorontwikkeling en het ontwerpen van technische oplossingen

Achtergrond opdracht

Het team Oskar houdt zich voornamelijk bezig met het beheer en doorontwikkelen van koppelvlakken van onze applicaties en componenten. We hebben vooral werkzaamheden op het vlak van koppelvlakken, interfaces, endpoint's en API's. Van de Senior DevOps Engineer wordt verwacht om kennis en ervaring op deze gebieden mee te nemen om zo ook de rest van het team te ondersteunen en waar nodig te begeleiden bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Functie eisen

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie
 • Ervaring met softwareontwikkeling in een moderne cloud omgeving (Kubernetes / Docker / Helm / Pipelines (CI/CD)
 • Meerdere jaren ervaring met applicatie / websiteontwikkeling in Java (Spring boot / microservices / TTD / API development / Oauth)
 • 5 jaar HBO werk- en denkniveau
 • 3 jaar beheerervaring in een vergelijkbare, complexe ICT-omgeving
 • 5 jaar ervaring met bouwen en onderhouden van interfaces, endpoints en API's
 • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Competenties

Binnen het team verwachten wij van onze Senior DevOps Engineer een proactieve instelling, die gemotiveerd is om zich te verdiepen in nieuwe technieken en deze effectief toe te passen. Zelflerend vermogen en de wil om uit te zoeken hoe dingen werken. Onze nieuwe collega is een resultaatgerichte teamspeler, betrouwbaar, snel van begrip, analytisch, pragmatisch en oplossingsgericht. Stressbestendig en komt gemaakte afspraken na. Begrijpt de opdracht en past goed in het team. Tot slot ben je communicatief sterk.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.