Apeldoorn
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
401 Dagen geleden
Belastingdienst

Designer

Wij zijn op zoek naar een Senior Designer met kennis en ervaring van Figma, Sketch en Design systeem BOLD

Opdrachtbeschrijving

Als Designer ben jij de specialist in het realiseren van gebruiksvriendelijke ontwerpen waarbij jij het visuele design maakt met het design system BOLD. Jouw collega's in de featureteams gaan dit ontwikkelen. Je bent als interface specialist buiten jouw eigen team bezig met het ontwerpen van generieke componenten, templates en patterns. Samen met de stakeholders onderzoek jij wat het meest gebruiksvriendelijke design is. Hiermee draag je bij aan goede oplossingen en een succesvolle oplevering aan de stakeholders.

In onze Safe Agile ontwikkelteams werken we aan het future proof maken van onze applicatie, waarin ambtenaren aangiftes kunnen verwerken. Het increment bevat 5 sprints van 2 weken en inclusief een PI-event. Jouw werkzaamheden bestaan met name uit het ontwerpen van gebruikersinterfaces in Figma of Sketch.

Wij zoeken een Senior Designer om het gehele design proces op poten te zetten in samenwerking met de business. Een senior die ook een evt. junior (interne) designer aan de hand kan nemen. Deze Junior Designer gaan wij nog werven.

Achtergrond opdracht

Schenk- en Erfbelasing maakt een uitdagende transitie door. Wij gaan werken met Open-shift / Container hosting en Java 17. Wanneer deze vernieuwing is doorgevoerd, zullen we de stap maken naar verservicen en stelt ons in staat om meer DevOps te werken. Wij behoren tot de koplopers binnen de Rijksoverheid op het gebied van technologie en vernieuwing. Werken bij Schenk- en Erfbelasting bied je de kans jouw competenties in te zetten ten tijde van innovatie.

De standplaats is Apeldoorn en hybride werken is mogelijk.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding in een voor de functie revelante richting zoals ICT, Industrial Design of Communication & Multimedia Design
  • Kennis van tools als Figma, Sketch
  • Kennis van Design systeem
  • Kennis BOLD (Design systeem Belastingdienst)
  • 5 jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie
  • Beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.