Apeldoorn
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 15 mei
Verlopen
444 Dagen geleden
Belastingdienst

Senior Ontwerper

Wij zijn op zoek naar een Senior Ontwerper met kennis en ervaring van Cobol, XML/XSD/DB2 en Java

Opdrachtbeschrijving

Het team Orinoco is onderdeel van de agile-train KG (KlantGegevens). Binnen het team zijn we op zoek naar een ervaren Ontwerper.

Binnen team Orinoco worden verschillende applicaties ontwikkeld en onderhouden zoals ZPI, UVB en DTS (allen onderdeel van de DNI keten). Verder wordt op dit moment binnen het team ontwikkeld aan PGS (webservice voor Mijn.BelastingDienst.nl) en aan ASK (bevindt zich in de keten met KvK- gegevens). Later dit jaar komt daar nog RNI bij. Met andere woorden; veel verschillende onderwerpen waar we als team mee te maken hebben.

Dat betekent dat je makkelijk en snel moet kunnen schakelen tussen de verschillende topics. Daarbij wordt er van je verwacht dat je regelmatig afstemming zoekt met de koppelvlak systemen. Van de ontwerpen worden use case specifications gemaakt. Voor de koppelvlakbeschrijvingen wordt gebruik gemaakt van XML en JSON. Ervaring met het werken met GIT, Jira. BitBucket, Confluence, Micosoft Office (inclusief Visio), Altova XML-Spy is zeer gewenst. De applicaties worden ontwikkeld in Java. De ontwerper stemt af met architecten, product-owner en beheerders enerzijds en met developers uit het team Orinoco anderszijds.

Van de Ontwerper wordt verwacht dat hij een grote mate van zelfstandigheid heeft en een goede teamplayer is. Verder zijn goede communicatieve- en adviesvaardigheden gewenst.

Functie eisen

  • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodellering, BPMN, UML of vergelijkbaar. Het opstellen en afstemmen van (impact) analyses.
  • Ruime ervaring met SCRUM, Agile-methodiek.
  • Ervaring met de SAFe-methodiek.
  • Kennis van Archimate, SOA en gegevensarchitectuur.
  • Senior Ontwerper (Agile) – 5 jaar ervaring.
  • Ontwerpen in een Cobol omgeving en voor Orinoco in een Java omgeving – 5 jaar ervaring.
  • XML/XSD/DB2/Java en voor Orinoco ook nog JSON – 5 jaar kennis en ervaring.

Competenties

Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij als volwaardig teamlid participeert in het Agile proces. Daarbij dient deze ondersteunend te zijn en nauw samen te werken met de architecten en productowner bij het opstellen en refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.

Verder wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij een teamplayer is die gericht is op samenwerking. Daarbij dient hij/zij analytisch sterk te zijn en een assertieve persoonlijkheid te hebben met een kritische blik en een resultaat- en oplossingsgerichte mentaliteit. Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement).

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.