Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 juni
Verlopen
414 Dagen geleden
DICTU

Applicatiebeheerder / Ontwikkelondersteuning

Jboss, Postgresql, SQLserver, Linux, Docker, Kubernetes, Gitlab, Sonar(cube)

Opdrachtomschrijving

Je opdracht is applicaties van de klant soepel te laten draaien. Je werkt voornamelijk voor één Rijksoverheid klant die verschillende applicaties door Dictu laat hosten. Het betreft vooral maatwerkapplicaties die deze klant zelf heeft laten ontwikkelen, naast een aantal toepassingen die als pakket door externe leveranciers worden geleverd. Het functioneel beheer en de doorontwikkeling gebeurt bij de klant intern; je hebt dan ook veel contact met de verschillende ontwikkelteams en functioneel beheerders bij de klant. Naast natuurlijk de contacten met teams binnen Dictu. Eén van de applicaties is nieuw en gaat binnenkort live. Hiervoor moet de infrastructuur nog worden ingericht en met jou proactieve houding is deze uitdaging bij jou in goede handen. Voor alles ben je het aanspreekpunt voor de techniche gang van zaken en verantwoordelijk voor de continue verbetering daarvan. Je bent natuurlijk de gesprekspartner voor alle functoneel beheerders en de teams waarmee je samen werkt. Als senior vind je het leuk om je collega's mee te nemen en inhoudelijk op weg te helpen. We vragen een brede blik omdat je minstens 5 systemen / applicaties in hun onderlinge samenhang moet begrijpen en kunnen ondersteunen.

Achtergrond opdracht

Je werkt in een team met drie andere applicatiebeheerders en op de achtergrond een database administrator vanuit een ander (DBA) team. Je werkt nauw samen met functioneel beheerders en ontwikkelteams bij de klant. Je directe collega's werken hybride en zijn niet elke dag op kantoor. Deze organisatievorm maakt dat je als senior met natuurlijke self starter kwaliteiten het best tot je recht komt in deze opdracht. Naast het (technisch) applicatie beheer wordt je ook ingezet voor de doorontwikkeling van het applicatielandschap waarbij je moet denken aan het automatiseren van beheerprocessen op basis van Continues Integration / Continues Delivery en het gebruik van containerplatformen

Functie eisen

  • Professional ITSM Control of IT Services, Service Transition
  • Java ontwikkelaar
  • Oracle Certified Professional, Microsoft Certified Program Developer
  • Tenminste HBO werk en denkniveau
  • Jboss, Postgresql, SQLserver, Linux, Docker, Kubernetes, Gitlab, Sonar(cube)
  • HBO werk en denkniveau ICT 5 jaar
  • Linux 3 jaar
  • Jboss, Postgresql, SQLserver, Linux, Docker, Kubernetes, Gitlab, Sonar(cube) 3 jaar

Competenties

Communicatieve vaardigheden in het contact met opdrachtgevers, met collega's binnen en buiten Dictu, met teams en leveranciers. Analytisch, verbindend, planmatig, proactief en het vermogen hebben goed te kunnen documenteren.

Aanvullende kennis

Ervaring binnen de rijksoverheid, kennis van Alfresco is een pré, evenals het hebben van ervaring met container gericht werken, het kunnen inrichten van een container omgeving en het beheren daarvan Overige functiewensen

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.