Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 8 mei
Verlopen
317 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Reporting specialist BI

Op zoek naar een Reporting Specialist BI

Opdrachtomschrijving:

De reporting specialist werkt binnen een team van business analisten, informatie-analisten, ontwikkelaars en testers in een Business Intelligence omgeving. De reporting specialist is in staat om de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen en voorziet de klanten van de juiste behoeften. Data visualiseren en op basis van input van de klant of eventueel een ontwerp nieuwe rapportages, dashboards en visualisaties ontwikkelen dan wel aan te passen zijn dagelijkse kost. Je kan de klant enthousiasmeren over nieuwe rapportages en bent in staat om door middel van prototyping de klant mee te nemen in het product dat wordt geleverd. 

Visualiseren van informatie is voor jou een tweede natuur. De klant adviseren en begeleiden over de rapportage mogelijkheden is voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat je collega’s op sleeptouw te nemen. Daarom zijn jouw communicatieve skills minstens zo belangrijk als jouw technische skills. Complexe vraagstukken en hoe deze te visualiseren zijn voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat om zowel rapportages te bouwen op basis van de informatie uit het onderliggende datawarehouse als op basis van zelf samengestelde queries en kubessen. Je hebt SQL kennis zodat je in staat bent om queries te verbeteren voor een snellere visualisatie performance. Prototyping en op een agile manier tot visualisaties komen om zo de klant te enthousiasmeren voor je visualisaties is een bekende werkwijze voor je. Visualisatie tools kennen geen geheimen voor je. Cognos, Power BI of andere visualisatie tools zijn voor jou bekend terrein. Je hebt een coachende rol om te zorgen dat je kennis overdraagt en zorgt voor borging van jouw kennis bij het team van interne medewerkers.

Eisen:

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding. 
  • Kandidaat heeft werkervaring met het ontwikkelen van dashboards en/of reports.  
  • Kandidaat heeft werkervaring binnen Scrum/ Agile omgeving.  
  • Kandidaat heeft werkervaring met Power BI.  
  • Kandidaat heeft werkervaring met het ontwikkelen van SQL Server Analyses Services (SSAS) (kubussen). 
  • Kandidaat heeft werkervaring met het inrichten (in praktijk brengen) en implementeren (activeren) van SQL Server Analyses Services (SSAS).
  • Kandidaat heeft werkrvaring met DAX.