Apeldoorn
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
362 Dagen geleden
Belastingdienst

Datamodelleur

Wij zijn op zoek naar een Datamodelleur

Opdrachtbeschrijving

In 2023 moeten meerdere opdrachten worden opgepakt waarvoor de expertise van gegevensmodelleurs nodig is. Het gaat bijv. om de opdrachten PSP/CESOP (payment service provider en central electronic system of payment information) en Probas (protocollaire basisadministratie). Bij de uitvoering van deze werkzaamheden is de inzet nodig van Datamodelleurs. In deze rol is een belangrijke taak van jou om logische gegevensdefinitiemodellen op te stellen. Tevens werk je aan het transformeren van logische naar technische modellen. Kandidaten die kennis van logische datamodellen hebben, maar (nog) niet van technische modellen, zijn van harte welkom om te reageren. Aangezien deze wijze van werken binnen de Belastingdienst relatief nieuw is wordt van jou verwacht dat je in staat bent initiatief te nemen, om te gaan met onbekende vraagstukken en zelfstandig kunt werken. Je zal deel uitmaken van een team die behalve uit gegevensmodelleurs ook uit architecten en procesontwerpers bestaat. Dit team heet het zogenaamde voorbereidingsteam. Je werkt nauw samen met de data-architecten en -modelleurs. De naam zegt het al, je doet voorbereidende werkzaamheden om uiteindelijk tot realisatie te kunnen overgaan. Binnen dit team heeft ieder zijn eigen aandachtsgebied. Je zult gekoppeld worden aan een eigen opdracht met een heldere resultaatsomschrijving en met een heldere begin- en einddatum.

Functie eisen

  • 3 jaar ruime ervaring met logisch data modelleren, modeltransfomatie van logische naar implementatiemodellen
  • 3 jaar ruime ervaring in metadatamodelleren, modelleren van masterdata en integratie modelleren, met metadatagedreven en modelgedreven ontwikkkeling van dataverwerking (collectie, validatie, integratie, transformatie en disseminatie)
  • 3 jaar aantoonbare ervaring in datamodelleren (onderscheid kunnen maken tussen logisch en technische datamodellen en architectuur)

Aanvullende kennis

  • Je beheerst verschillende technische datamodelleerstijlen, zoals datavault, unified anchor en dimensioneel modelleren
  • Kennis van het gegevenslandschap van de Belastingdienst is een pre
  • Ervaring met model- en metadatagedreven voortbrenging van datalogistiek
  • Ervaring met het maken van metadatamodellen

Overig

  • ZZP toegestaan
  • Offsite werken is bespreekbaar
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.