Order to cash automation

Order to cash automation

Versnel cashflow met het automatiseren van het order to cash proces

Wat betekent order to cash automation?

Order to cash automation (O2C) omvat alle technologie die je inzet om de stappen van bestelling tot betaling te automatiseren. Het gaat hier om het beheer van bestellingen, het versturen van facturen en het ontvangen van betalingen, allemaal zonder handmatige tussenkomst.

Het doel is om deze processen efficiënter te maken, fouten te verminderen en de snelheid van het ontvangen van betalingen te verhogen. Één van de belangrijkste opbrengsten van order-to-cash automatisering is de verbetering van de cashflow.

Snellere verwerkingstijden en minder fouten betekenen dat bedrijven sneller betaald krijgen, wat belangrijk is voor het behoud van een gezonde bedrijfsvoering. Dit zorgt voor een betere financiële stabiliteit, waardoor je als organisatie in staat bent om te meer te investeren in groei en ontwikkeling.

Een werknemer die order to cash software gebruikt

Automatiseer de stappen in jouw order to cash proces

Een efficiënt en geoptimaliseerd order to cash proces is belangrijk voor operationele efficiëntie en een verbeterde cashflow. Daarnaast zorgt een sneller proces ook voor een verhoogde klanttevredenheid. Bij elke stap van het order to cash proces zijn de onderstaande winsten te behalen.

Ordermanagement Icon

Ordermanagement

Een nieuwe order trapt het gehele O2C-proces af! Het automatiseren van een nieuwe order zorgt voor een razendsnelle verwerking. Een integratie tussen een digitaal klantportaal met een verwerkingssysteem kan ervoor zorgen dat de order naadloos en geautomatisseerd de volgende stap in het O2C-proces bereikt.

Order Fulfilment Icon

Order Fulfilment

Nu de order is geregistreerd, begint het logistieke proces om de order te leveren aan de klant. De automatisering en koppeling naar een voorraadbeheer– of magazijnsysteem zorgen ervoor dat het logistieke proces naar de klant zo snel mogelijk verloopt. Het doel is om zo efficiënt mogelijk en kosten reducerend orders picken, verpakken en verzenden.

Facturatie Icon

Facturatie

Voor een efficiënt O2C proces, moet het maken van facturen snel én nauwkeurig gebeuren. Automatisering door het zo snel mogelijk uitsturen van facturen, kan een directe impact creëren op het verbeteren van cashflow. Daarnaast zorgt het automatiseren van menselijke invoer, dat de kans kleiner wordt dat er fouten ontstaan.

Betalingen ontvangen Icon

Betalingen ontvangen

Het op tijd ontvangen van betalingen is belangrijk voor de liquiditeit van een bedrijf. Zonder automatisering kan het ontvangen en verwerken van betalingen minder efficiënt zijn, wat de cashflow beïnvloedt. Met automatisering en de integratie tussen verschillende software faciliteer je snellere betalingsverwerking waaronder betalingsherinneringen.

Order rapportages Icon

Rapportage

Inzicht in het gehele order-to-cash proces is essentieel voor continue verbetering. Het maken van handmatige rapportage kan tijdrovend en niet volledig zijn. Het automatiseren genereert data voor up-to-date inzichten, wat helpt bij het nemen van data-driven beslissingen en het verder optimaliseren van het O2C proces.

Twijfel je of je een Standaard- of Maatwerk O2C software nodig hebt?

Standaard versus Maatwerk Guide Screenshot

Ontwikkel software die past bij jouw behoeftes

Laat onze consultants je helpen met het opzetten van de software en alles wat daar bij komt kijken. Samen bouwen we verder aan echte digitale innovatie.

Consultancy

We helpen je om de de juiste keuze te maken voor het ontwikkelen van de software met een discovery scan.

Consultancy icon

Ontwikkelen van software

Software nodig voor jouw ordermanagement proces? We ontwikkelen het op basis van jouw wensen.

Custom software icon

Training & support

Systeem gebouwd? Laat hem elke maand onderhouden door ons. En we trainen jouw developers

Hands-on training en support icon

Een partner voor order to cash software?

Overweeg je order to cash software als oplossing? Of ben je op zoek naar een partner die je kan helpen bij de ontwikkeling en ondersteuning ervan? Het hebben van een software partner brengt een frisse blik in jouw organisatie. Bij LINKIT werken we volgens het 4D-model: Dream-Design-Develop-Drive.

Eerst willen we jouw ontwikkelingsvraag goed begrijpen en samen onderzoeken we de slimste oplossing. Of we een Excel sheet kunnen ombouwen naar een app? Prima! Maar, laten we eerst onderzoeken voor welk probleem we een oplossing maken. Zo dagen we je uit om tot een slimmere oplossing te komen.

We bouwen daarna samen of zelf aan de oplossing. En ondersteunen en trainen je wanneer de applicatie is gebouwd. Als toegewijde partner werken we dagelijks samen met organisaties om applicaties te ontwikkelen en onderhouden.

LINKIT Consultant geeft een workshop

Jouw voordelen
– We begrijpen jouw vraag en dagen jou uit om de slimste oplossing te ontwikkelen
– Je werkt samen met onze ervaren en internationale squad van +80 developers
– We werken snel en flexibel aan jouw ontwikkelvraag
– LINKIT is bekroond tot beste softwareontwikkeling werkgever door Computable.
Je werkt altijd met blije consultants!

Software projecten waar we eerder ontwikkelden

We werken elke dag samen met klanten aan het ontwikkelen en onderhouden van applicaties, zoals order to cash software. Lees hieronder over de projecten die we eerder deden.

Je bent niet alleen. Sluit je aan bij onze community.

Lidl Nederland Logo

Klaar voor een efficiënter order to cash management proces?

Hulp nodig bij het ontwikkelen van order to cash software? Of wil je de juist de volgende stap zetten in doorontwikkeling? Onze consultants denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact op en vertel ons jouw verhaal.

Omid Darroudi

Omid Darroudi