Foto van de Mendix partner presentatie van LINKIT

Mendix kiest LINKIT als Partner

LINKIT, al 6 jaar een van de grote low-code spelers in Nederland en Duitsland, behoort nu tot de officiële partners van Mendix, het low-code platform van Siemens. Eerder kondigde de IT-partner al aan om het low-code portfolio, dat al bestond uit een volwassen OutSystems team, uit te breiden met een Mendix-kenniscluster. Het helpt haar klanten hiermee om hun digitale transformatie te versnellen door winnende technologieën in te zetten die passen bij de business uitdagingen. De officiële erkenning door Mendix als gold partner en toevoeging aan het partnernetwerk voor de Benelux en DACH-regio onderstreept de kwaliteit, expertise en professionaliteit van het jongste kenniscluster van LINKIT. De IT-partner, die volgend jaar haar 25-jarig bestaan viert, levert haar low-code oplossingen aan klanten zoals Ahold, ASML, Aegon, Lidl en Deutsche Bahn.

De match als Mendix Partner

“We zijn erg verheugd om Mendix toe te voegen aan ons partnerportfolio en nog meer bedrijven in staat te stellen impact te maken met low-code. Niet alleen ondersteunt Mendix echt onze missie om IT de plaats te geven in organisaties die het verdient. Er is ook een mooie culturele match, waarbij drive, vertrouwen en kennisdeling centraal staan.”, zegt Cornelis Lemstra, CEO bij LINKIT over het nieuwe partnership.

Jasper Wildeboer, Leader Partner Channels EMEA: “LINKIT combineert 25 jaar ervaring met een start-up mentaliteit, wat resulteert in een wendbare organisatie met veel ervaring. Ik kijk ernaar uit om samen de maker community te groeien en versnelling te brengen in de digitale revolutie van enterprise organisaties.”

Sinds de start begin dit jaar is LINKIT in staat geweest om een volwassen Mendix team neer te zetten met Expert, Advanced en Intermediate gecertificeerde developers. Om de groei en vraag vanuit de markt nog sneller te ondersteunen, begint LINKIT daarnaast in september met het opleiden van Mendix-specialisten middels een eigen ontwikkelde traineeship.

Naast de start van het eigen opleidingsprogramma is LINKIT diamond sponsor van MxHacks, het hackathon event voor de wereldwijde community van Mendix-developers. Op 23 en 24 september bouwen Mendix developers vanuit Boston, Londen, Rotterdam en Singapore low-code oplossingen om non-profit organisatie WelcomeApp te ondersteunen in haar missie om nieuwkomers zich thuis te laten voelen in een nieuw land.

Video aankondiging Mendix partner

Bob van Heijster, Lead Mendix bij LINKIT en Mendix MVP: “Ik heb tijdens mijn carrière veel steun van Mendix en de community gevoeld. Ik ben dan ook erg blij om via het partnernetwerk iets terug te doen voor de community van makers en Mendix klanten.