LINKIT betreedt Zuid-Afrikaanse low-code markt en neemt OutSystems-partner ITProsper over

LINKIT ziet de afgelopen jaren een enorme groei in de vraag naar haar low-code services. Daarom breidt het Utrechtse IT-bedrijf nu uit naar Zuid-Afrika om haar team van low-code experts uit te breiden. Om deze nieuwste vestiging in het internationale netwerk van de LINKIT-groep een kickstart te geven, neemt het de Zuid-Afrikaanse OutSystems-partner ITProsper over. Door internationaal te groeien, kan LINKIT zorgen voor voldoende capaciteit voor het toegenomen aantal low-code projecten voor haar klanten.

In 2019 richtte LINKIT een Duitse vestiging op, LINKITSYSTEMS, om de Duitse low-code markt te bedienen en begon met het opleiden van lokale OutSystems-experts. Sindsdien heeft het eigen trainingsprogramma’s ontwikkeld om talenten op te leiden tot OutSystems- of Mendix-experts. Ronald Schrijver, Chief People Officer bij LINKIT: “Op de lange termijn is het opzetten van internationale LINKIT Hubs een belangrijk onderdeel van onze strategie om te blijven groeien met IT-talent. Het helpt ons om zowel nieuwe markten te verkennen als een lokale impact te maken, wat vooral het geval is voor onze nieuwe Zuid-Afrikaanse hub.”

ITProsper is OutSystems partner en sinds 2016 actief op de Zuid-Afrikaanse low-code markt. De 14 medewerkers sluiten zich aan bij de wereldwijde LINKIT-familie en gaan aan de slag voor het internationale label LINKITSYSTEMS, een label dat voor de Duitse markt is geïntroduceerd. De low-code consultants werken op afstand aan zowel lokale IT-projecten als Europese projecten. Vonnelize Haupt, oprichter van ITProsper, zal de Zuid-Afrikaanse vestiging blijven leiden.

Vonnelize Haupt: “ITProsper heeft een getalenteerd, levendig team dat klaar staat om nieuwe kansen te verkennen en nieuwe uitdagingen aan te gaan onder de naam LINKITSYSTEMS, onderdeel van de LINKIT-groep. De LINKIT-cultuur sluit nauw aan bij de manier waarop ITProsper opereert en het Zuid-Afrikaanse team is enthousiast om deel uit te maken van een grotere marktspeler die onze visie deelt, maar op een veel grotere schaal. We zullen doorgaan met lokaal talent ontwikkelen en we kijken ernaar uit om de krachten te bundelen met onze Europese collega’s en samen te werken als een gemengd team om het merk LINKITSYSTEMS internationaal te versterken.”

Ronald Schrijver: “We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het integreren van onze Duitse vestiging in de cultuur en mindset van de LINKIT-groep en ik heb er alle vertrouwen in dat we met onze nieuwste vestiging een minstens hetzelfde resultaat kunnen bereiken.”