Key elementen van Tech innovatie

YES!Delft, Molengraaffsingel 12
5 Oct 2023 14:00 - 18:00

Technologie verandert sneller dan ooit. Voor organisaties biedt het oneindige innovatiekansen. Alleen een vaak lastige stap, is het omzetten van die technologie naar waardevolle oplossingen. Want: hoe maak je er precies gebruik van en hoe zorg je voor echte impact? Op 5 oktober willen we je inspireren en kennis delen over hoe je nieuwe idee├źn omzet in innovatieve oplossingen. Wij geven je graag een voorproefje van dit soort projecten. Dit evenement is een samenwerking tussen YES!Delft, MEMSYS en LINKIT.

We reiken je enkele strategie├źn aan om het succes van je volgende innovatieproject te verhogen. We starten de middag met een plenair gedeelte waar je ge├»nspireerd wordt door YES!Delft, MEMSYS en LINKIT. Na de plenaire start kun je kiezen uit drie verschillende workshops. In elk van deze workshops maak je kennis met een belangrijk element van technische innovatie; intrapreneurship, validatie en de ontwikkeling.

Waarom je dit event niet moet missen? 

Ôťö´ŞĆ Bevorder innovatie projecten, aangedreven door intrapreneurs
Ôťö´ŞĆ Leer valideren om het succes van jouw idee├źn te vergroten
Ôťö´ŞĆ Ervaar de kracht van IoT en bouw jouw eigen oplossing

Het plenaire deel van deze dag wordt afgetrapt door Maaike Stoops, die ooit bij een van de YES!Delft startups werkte en bij LINKIT het Innovation Lab opzette. Ze vertelt ons over haar ervaring en de uitdagingen die zij is tegengekomen bij het omzetten van technologische idee├źn in impactvolle oplossingen.

Vervolgens leer je hoe YES!Delft, de grootste tech incubator van Europa, startups en corporate partners helpt innoveren. Wat zijn de (vaak herkenbare) innovatievalkuilen waar zij bij veel bedrijven tegenaan lopen? En hoe kun je de eerste stappen zetten om deze te overwinnen?  

We sluiten af met een inspirerend verhaal van een start-up. MEMSYS heeft een toekomst voor ogen waarin batterijen nooit vervangen hoeven te worden. Het is hun missie om technologie├źn te ontwikkelen als duurzame energiebron voor draadloze toepassingen. In hun visie wordt dit een platform om duizenden IoT-producten mogelijk te maken. Momenteel ontwikkelen zij een product voor de spoorsector. Dankzij sensoren worden defecten automatisch en betrouwbaar gemonitord worden. Thijs Blad, de CEO van MEMSYS, zal vertellen over de startup en hun reis.

Workshops

Na de plenaire start kies je ├ę├ęn van onderstaande workshops.

Intrapreneurship

Door Roy Kramer, YES! Delft  

Vraag je je af hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw innovaties aansluiten op jouw kernactiviteiten? Tijdens deze workshop van Roy Kramer krijg je bruikbare inzichten om zowel jouw team als de bredere organisatie te leiden richting innovatie.

Je vertrekt met een duidelijk stappenplan om innovatieve projecten te valideren, versterken en te lanceren.

De workshop wordt gegeven door Roy Kramer, een belangrijke partner van YES!Delft, mede-oprichter van Delft!Experts, en een expert op het gebied van innovatie, transformatie en intrapreneurship.

Validatie Methode

Door Pablo Ben├ęitez, YES!Delft & Nick van Ramshorst, LINKIT 

In de huidige veranderende wereld moeten intrapreneurs weten hoe ze kunnen controleren of hun idee├źn op een snelle, eenvoudige en effectieve manier zullen werken. Deze workshop laat je begrijpen wat klanten nodig hebben en hoe je jouw idee├źn kunt verbeteren, zodat jouw bedrijf kan groeien en slagen.

Pablo is verantwoordelijk voor het YES!Delft Validation Lab en heeft veel ambitieuze startups geholpen bij hun eerste stappen in hun ondernemersreis.

Nick zal vertellen over de ervaring van LINKIT bij het valideren van nieuwe idee├źn uit hun innovatielab.

Koken met IoT

Door Sascha Klomp, LINKIT & Remco Wildeboer, LINKIT & Mandy Quan, LINKIT 

Klaar om jouw bedrijf te versnellen met de kracht van Cloud en IoT? Wij laten je graag zien hoe eenvoudig het is om met IoT aan de slag te gaan! In deze workshop demonstreren we de kracht van IoT gecombineerd met Cloud technologie├źn. Tijdens de workshop leer je meer over de mogelijkheden van IoT en bouw je een werkend IoT-apparaat. Dankzij het LINKIT Hive IoT-platform kunnen we het realtime resultaat tijdens de workshop laten zien.

Programma

Op 5 oktober nodigen we je graag uit op de locatie van YES!Delft, Molengraaffsingel 12. Daar starten wij om 14.00 uur met het programma.

14.00 – Walk-in
14.30 – Plenaire start over tech innovatie door LINKIT, YES!Delft & MEMSYS┬á
15.30 – Pauze┬á
15.45 – Kies een van deze workshops┬á
A. Intrapreneurship
B. Validatie methode
C. Koken met IoT
16.40 – Afsluitende woorden┬á
17.00 – Hapjes & drankjes┬á
18.00 – Einde

Schrijf je in

Neem de eerste stap en schrijf je in voor ons event!