Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Aan de slag met low-code binnen het publieke domein

Hoofdkantoor Mendix, Rotterdam
20 Jun 2023 14:45 - 16:00

Digitalisering staat hoog op de agenda bij de overheid. Steeds meer publieke organisaties gaan dan ook met low-code aan de slag om sneller een gebruiksvriendelijke en toegankelijke dienstverlening te leveren aan burgers en bedrijven.

LINKIT & Mendix nodigen CIOs, programma managers en enterprise architecten uit om de mogelijkheden, en de uitdagingen van low-code binnen het publiek domein te bespreken. De sprekers vanuit Rijksvastgoedbedrijf en het COA vertellen over hoe zij met low-code zijn gestart en hoe ze het inzetten om collega’s en burgers beter te helpen.

Het programma ziet er als volgt uit:

14:45 – 15:00 – Inloop

15:00 – 15.15 – Welkomstwoord Kevin Kuipers, Mendix

15:15 – 15:45 – Michiel Bennebroek, COA – Als één van de early adaptors van Mendix binnen het Rijk heeft COA als organisatie al een heleboel waardevolle ervaringen opgedaan. Michiel is in die tijd verantwoordelijk geweest voor het beheer en onderhoud van de omgeving en applicaties. Inmiddels zet hij als kwartiermaker Innovatie Mendix en andere technologieën in voor de volgende stap. Hoe COA de stap heeft gemaakt van eerste implementatie tot eerste Rijksdienstverlener met een offline native mobiele applicatie? Hij neemt je graag mee in die reis.

15:45 – 16:15 – Sjon van Veen, Rijksvastgoedbedrijf – Als kwartiermaker Rapid application development is Sjon van Veen verantwoordelijk voor het succesvol implementeren en borgen van NoCode en Low-Code oplossingen in de IV-organisatie van het Rijksvastgoedbedrijf. Sjon neemt je mee in zijn ervaring met het starten en uitbouwen van NCLC binnen de rijksoverheid. Ook zal hij ons inspireren met een aantal van de use cases die hij en zijn team in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

16:15 – 16:30 – Maaike Stoops, LINKIT – Technologie heeft pas echt waarde als het goed wordt ingezet. Maaike en haar team van Solution Advisors helpen publieke en commerciële organisaties met het vergroten van de impact van Cloud, Data en Low-code oplossingen. Vanuit haar ervaring bij LINKIT-klanten, deelt ze tips voor het succesvol starten met Mendix en het meekrijgen van de organisatie en gebruikers.

16:30 – Afsluiting en start borrel

Meld je hieronder aan voor het event